Mit tegyünk a szemetünkkel az erdőben? Erre tanították a gyermekeket a somogyi erdészek

Szántód2A SEFAG Zrt. Szántódi Erdészete a közfoglalkoztatási program keretében folyamatosan szedi a szemetet a gazdálkodási területén. A természetben hagyott hulladék gyűjtése, kezelése jelentős költséget ró az állami erdőgazdaságra, ezért az erdészet évről-évre nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy megakadályozza, hogy a hulladék újra elcsúfítsa az erdőket. Ehhez kapcsolódik a “Tiszta erdőkért” kampány is.

A szakemberek április 19-én egy szervezett kiránduláson a felelős természetjárás szemléletével ismertettek mintegy 50 óvodást és óvónőjüket, akiket a szántód környéki erdőkben kalauzoltak. A gyerekek figyelmének fókuszába a természet csodáit és annak megőrzését állították.

Szántód1

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakembereivel közösen felkerestek egy macskabaglyok számára kihelyezett költőládát, ahol a gyerekek a fiókák gyűrűzésében segíthettek.

Szántód3

A program az egyik erdei pihenőnél kincskereséssel zárult. A szakemberek által korábban a cserjésbe rejtett gyümölcsleveket kutatva találták meg a gyerkőcök, amelyek dobozait az elfogyasztásuk után össze is gyűjtötték. Az étel és italfogyasztás után keletkezett hulladékot mindenki a saját hátizsákjában vitte vissza az óvoda szemeteskosarába.

(SEFAG Zrt. nyomán Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: