Kittenberger Kálmán különvonat közlekedett Rostallóra

Kittenberger1A Lillafüredi Kisvasútért Alapítvány az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. közreműködésével első alkalommal szervezett programsorozatot a Pálházi Állami Erdei Vasút vonalán a hagyományos vadászati kultúra terjesztése érdekében.

Szombaton a Kittenberger Kálmán különvonat Pálházáról Rostallóra, a Kemence-patak völgyébe közlekedett. A program során erdészeti és vadászati szakemberek segítségével ismerkedhettek meg a résztvevők a magyar erdők királynőjével, az erdei szalonkával és a zempléni őzbakokkal. Szó esett a különböző vadfajok hagyományos vadászati módjairól, volt vadászkürtös előadás, vadászkutyás – és vadászíjász bemutató, és nem maradt el a végtisztesség megadását bemutató teríték elkészítése sem. Mindezek mellett egy új vadászt is felavattak, aki éppen előző este ejtett el egy vaddisznót.

Kittenberger2

„A vadételek kóstolóján szarvaskolbászt és vaddisznó húsból készült gulyást is megízlelhettek az utasok. Az igazi kirándulóidőben lezajlott rendezvényen csaknem hetvenen vettek részt. Egyébként már készülünk a következő programunkra. Május 15-én „Őzbak cserkelés a Hegyközben” címmel történelmi utazásra várjuk az érdeklődőket” – mondta Buday Péter, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Hegyközi Erdészeti Igazgatóságának vezetője.

Kittenberger4

Kittenberger3

Kittenberger1

(Északerdő Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: