Erdészek tartottak Zöld Napot a Tamási Aranyerdő Óvodában

tamasi_zold_nap2016. március 22-én a Víz Világnapja alkalmából a Tamási Aranyerdő Óvodában Zöld Napot tartottak, amely a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Lengyel-Annafürdői Erdei Iskolájának dolgozói segítségével valósulhatott meg. Az állami erdőgazdaság munkatársai eszközökkel és színvonalas programmal készültek az eseményre.

A csoportszobák és az óvoda aulája biztosította a helyszínt a különböző állomásoknak, amelyek az alábbi témaköröket mutatták be a gyerekeknek:
1. Költöző madaraink: papírfecskék készítése
2. Erdei kincseink: agancsokkal, prémekkel és termésekkel való ismerkedés
3. Tavasz, hóolvadás: szélforgó készítése
4. Tavasz, virágzás: somvirág készítése
5. A gyógyító erdő: gyógyteák, lekvárok kóstolása
6. Rovarok ébredése: pillangó készítés
7. Erdő Ernő bácsi meséi (Hazai Vadász) filmvetítés

Az óvodások nagy érdeklődés mellett készítették a különböző kézműves termékeket. Sikert aratott a gyermekek körében a hullajtott agancsokkal, szőrmékkel, gereznákkal és erdei termésekkel való ismerkedés, méghozzá nemcsak vizuális módon, hanem tapintás útján is, miközben hallgatták a hozzájuk kapcsolódó ismereteket.

tamasi_zold_nap

Kedvelt helyszín volt az a csoportszoba, ahol a gyermekek a 22 állami erdőgazdaság által készíttetett Erdő Ernő bácsi meséi című ismeretterjesztő mesefilm sorozatot tekinthették meg.

A gyógyteákat és lekvárokat szívesen kóstolgatták az óvodások, így ismerkedve az erdő ízeivel.

Természetesen mindez nem valósulhatott volna meg a Tamási Aranyerdő Óvoda kollektívája és a Környezeti Munkacsoportja nélkül, akik a 12 óvodai csoport gyermekeit ügyesen terelgették a különböző foglalkozások helyszínei között, valamint segítették az Erdei Iskola dolgozóinak munkáját.

Tamási Aranyerdő Óvoda
Óvónők

(Gyulaj Zrt. – Erdő-Mező Online)

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: