Több mint 250 ember futott a Nyírerdő Zrt.-vel Debrecenben

nyirerdo_futas_2Több mint 250-en álltak rajthoz szombaton a 19. NYÍRERDŐ-futáson, a Debreceni Nagyerdőben. Nemcsak debreceniek vettek részt a megmérettetésen: érkeztek résztvevők például Hajdúsámsonból, Hajdúhadházról, Bodaszőlőről és Nyíregyházáról is. 

A versenyzőket a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. Szalacsi Árpád azt mondta: ez az ország egyik legnagyobb múlttal rendelkező erdei futóversenye, amelyet most a Debreceni Erdészet szervezett. A cél a kezdetektől változatlan: felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, az erdei sportlehetőségekre, a környezet-tudatos magatartásra, valamint az erdők, és az erdei létesítmények védelmére.

nyirerdo_futas_1

A versenyzők korosztálytól függően 1500, 2000 és 2500 méteres távokon mérhették össze gyorsaságukat. Ismét volt NYÍRERDŐ-futás is, ezúttal 2016 métert kellett megtenniük a résztvevőknek, a négytagú céges váltóknak pedig összesen 10000 métert kellett lefutniuk. A férfi váltót az erdőgazdaság első csapata nyerte.

nyirerdo_futas_2

Nem maradt el a már hagyományos tombolasorsolás sem. A különböző távokat teljesítők között sportszereket, játékokat sorsoltak ki.

nyirerdo_futas_3

nyirerdo_futas_4

nyirerdo_futas_5

(Nyírerdő Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: