Somogy zöld szívében várja a gyermekeket a Sakál-tanya Erdei Tábor (+KÉPEK)

sakal_tanya_erdei_tabor_3Április 15-én, péntek délután hazánk egyik legszebb erdejében adták át a Vadász Göri Erdei Iskola Sakál-tanya Erdei Táborát. A Somogy megyei Kaszópusztán egy 42 férőhelyes létesítmény várja a családokat, osztályokat.

TELJES KÉPGALÉRIA A SAKÁL-TANYA ERDEI TÁBOR ÁTADÓJÁRÓL AZ ERDŐ-MEZŐ ONLINE PORTÁLON >>>

„Mintegy 250 kilométerre a fővárostól nem egyszerű dolog az erdő közepébe vendégeket csábítani. A próbálkozások azonban szerencsére sikerrel járnak, és akik eljönnek hozzánk, azok még nagyon sokáig vágynak a kaszói levegőre” – mondta el köszöntőjében Galamb Gábor, a Kaszó Zrt. vezérigazgatója. Az állami erdőgazdaság első embere kifejtette: mindenkit nagy szeretettel várnak a területükön, de a legfontosabb célközönségük a gyerekek, akik a legfogékonyabbak, akikben a legkönnyebb elültetni a környezettudatos gondolkodás magvait. Ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy még sokáig láthassunk rétisast, fekete gólyát vagy bőgő szarvasbikát.

sakal_tanya_erdei_tabor_20

Galamb Gábor beszédében köszönetet mondott az erdőgazdaság dolgozóinak, és mindenkinek, akik segítettek a Sakál-tanya Erdei Tábor létrehozásában. Külön kiemelte a kis faházak belső bútorait készítő székelyföldi alkotókat. „Ha belépünk az épületekbe, az erdélyi fenyvesek illata csapja meg az orrunkat” – fogalmazott a vezérigazgató, aki köszöntőjét Wass Albert néhány mondatával zárta.

sakal_tanya_erdei_tabor_19

Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára hangsúlyozta: a tárca, és az állami erdőgazdaságok kiemelt feladatnak tekintik a közjóléti fejlesztések elvégzését. A Kaszó Zrt. 2010 óta például 75 millió forintot költött arra, hogy a családok, az iskolás csoportok a legmagasabb színvonalon látogathassák a környékbeli somogyi erdőket.

sakal_tanya_erdei_tabor_16

A pénteken átadott Sakál-tanya Erdei Tábor a Földművelésügyi Minisztériumtól kapott tőkeemelésnek köszönhetően, mintegy 40 millió forintból jött létre, és 42 fő befogására alkalmas.

sakal_tanya_erdei_tabor_3

A rendezvényen beszédet mondott még Szászfalvi László országgyűlési képviselő is, aki az értékközpontú gondolkodás fontosságára hívta fel a figyelmet. A politikus szerint kiemelt cél, hogy ebből az országból egy gyermek- és családbarát nemzet jöhessen létre, ám ezt értéksemlegesen nem lehet elérni. „Fontos a hazaszeretet, a természeti értékek és a közösségeink megbecsülése, és az is, hogy az értékközpontú gondolkodást át tudjuk adni a gyerekeknek. A Kaszó Zrt.-nél pedig  a dolgozók nem csak jól végzik a munkájukat, de terjesztik is ezt a szemléletet” – fogalmazott Szászfalvi László. „Álmodni, hinni az álmokban, és cselekedni. Vezérigazgató úr tud álmodni, mer hinni és közösen tudunk cselekedni” – zárta gondolatait.

sakal_tanya_erdei_tabor_15

Az átadó ünnepség végén a nagykanizsai Igricek Együttes két tagja zenélt a közönségnek. Tiborc Iván furulyán játszott, míg Farkas Tibor gitárral és énekkel szórakoztatta a megjelenteket.

sakal_tanya_erdei_tabor_14

A tábor 6 darab 6 személyes és 3 darab 2 személyes faházával összesen 42 férőhelyet biztosít a vendégek számára. A fenyőből készült faházakat a gyergyószentmiklósi székhelyű Kiss Termo Bt. építette, és biztosította a fenyő emeletes ágyakat és komódokat, az épületek berendezését.

sakal_tanya_erdei_tabor_2

A tábor felszereltségét tekintve kemping kategóriájú szálláshelynek felel meg, amelyhez szükséges volt vizesblokkok és főzőhely kialakítása is. Mindezt az ökoturisztikai látogatóközpont bővítésével oldották meg.

sakal_tanya_erdei_tabor_24

A Kaszó Zrt. nem csupán a gyermekek számára teszi elérhetővé a most átadott szálláshelyet, hanem szabad kapacitás esetén a turisták is igénybe vehetőik a tábort. Legyen szó osztálykirándulásról vagy baráti összejövetelről, a Vadász Göri Erdei Iskola Sakál-tanya Erdei Tábora szeretettel vár mindenkit.

Helyszín: 7564 Kaszó, Kaszói Ökocentrum

(GPS 46°19’08,41’’É, 17°13’25,36’’K)

(Gribek Dániel – Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: