Föld Napja Alapítvány: Fákat a Földnek – 7,8 milliárdot 2020-ig!

fold_napjaTöbb mint 15 milliárd fával csökken a Föld erdőállománya minden évben az erdőirtás, a földhasználat megváltozása, a városiasodás és a helytelen erdőgazdálkodás miatt. A nemzetközi Föld Napja Hálózat arra biztat mindenkit, hogy ültessen és gondozzon fát gyerekei, unokái nevében is. 

Fákat a Földnek felhívás célja, hogy 2020-ra, az 50. Föld napjára 7,8 milliárd fát ültessünk világszerte. Egy ember egy fát – mert addigra legalább 7,8 milliárdan élünk a Földön.

A felhíváshoz a Föld Napja Alapítvány is csatlakozott – ültess legalább egy fát a 2020. évi Föld napjáig! A tervezett 10 millió fa közül az első fát Budaörsön ültetjük el a Föld napján, 2016. április 22-én 10 órakor a település önkormányzatával együtt a Szabadidőparkban (Árok u.) – és még 20 fát ugyanaznap a településen.

2015 közel 1 Celsius-fokkal volt melegebb minden eddig mértnél. 2016 első két hónapja már több mint 1 fokkal volt melegebb 137 év rangsorában, és az utóbbi 17 évben volt az eddigi 16 legmelegebb év. A fák védenek a felmelegedés ellen.

Cselekednünk kell. A Föld napja cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól. Több mint egymilliárd ember cselekszik egy időben 192 országban – a Föld napja ma már a világ legnagyobb környezeti eseménye. Ám egyetlen nap már nem elég.

Ültess Te is fát. Küldj fotót az ültetésről, a fa növekedéséről, és számoljuk együtt, mennyivel több fa él hazánkban a Földért. Számítunk Rád.

Bővebben: http://fna.hu/hir/Foldnapja2016

(Föld Napja Alapítvány)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: