Sikeres volt az első vadkutató vonatozás

vadkutato_szalonka_3A borongós-esős idő ellenére is sokan voltak kíváncsiak a Lillafüredi Kisvasútért Alapítvány és az ÉSZAKERDŐ Zrt. első vadkutató vonatozására, a Miskolc-Dorottya utcáról Andókútra közlekedő Szalonka Varázs Expresszre.

A program résztvevői különvonattal érkeztek a lillafüredi kisvasút – menetrend szerinti vonatok által nem járt – szárnyvonalán fekvő hangulatos erdei kirándulóhelyre, Andókútra. A helyszínen a szervezők kiállított trófeákkal, vaddisznó- és szalonkaterítékkel várták a vendégeket.

vadkutato_szalonka_2

A nap folyamán számos érdekes és élvezetes előadás hangzott el a hagyományos vadászati kultúráról. Az érdeklődők megismerhették „a magyar erdők királynéja”, az erdei szalonka vadászati hagyományait és szokásait, előadást hallhattak a vérebes utánkeresésről, az agarászatról.

vadkutato_szalonka_4

A hagyományos vadászati eszközök közül részletesen bemutatták az íjat, és bárki bővíthette ismereteit a vadászat valódi eszmeiségéről, a vadászetikáról is. A színes programok sorát vadgasztronómiai bemutató és tárkonyos vadraguleves ebéd koronázta meg, így a lélek és a test egyaránt jól lakhatott.

vadkutato_szalonka_5

A rendezvénysorozat következő állomása Zemplénben, a Pálházi Állami Erdei Vasúton lesz április 16-án. A Kittenberger Kálmán Különvonat részletes programja IDE kattintva érhető el.

vadkutato_szalonka_3

vadkutato_szalonka_1

(Északerdő Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: