Kirándulás közben is süthetünk húst a napelemes eszköz segítségével

GoSunMár rendelhető is az a napelemes sütő, amely összecsukva egy túra során is könnyen magunkkal vihető, 20-30 perc alatt pedig napsütésben bármit elkészít.

Ha hét ágra süt a nap, akkor 20-30 perc, de felhősebb időben is maximum 1 óra kell ahhoz, hogy egy könnyen hordozható sütővel bármilyen ételt elkészítsünk egy kiránduláson. Ezt kínálja a GoSun Stove, amelynek lényegére a neve is utal: napenergiával működik. Összecsukva egy hátizsákon is elfér a 3 kilogrammot nyomó eszköz.

Gyakorlatilag egy napelemes csősütőről van szó, amelybe bepakolhatunk minden hozzávalót, és indulhat a főzés, sütés vagy párolás. A vákuumcső mellett van egy parabola szerű szerkezet a hatékony felhasználásához, ez biztosítja, hogy a cső minden irányból fel tudja venni a Nap energiáját. Télen is lehet használni, a lényeg, hogy valamennyire süssön a nap. 290 Celsius fokot is tud biztosítani a sütéshez.

GoSun

Az alap modell 279 dollárba (kb. 76 ezer forint) kerül, erre jön még a Magyarországra 80 dolláros (kb. 22 ezer forint) szállítási költség, ha GoSun Store.

(HVG)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: