Tavaszi túrákat szerveznek a Gemencben

gemenc_hajoTavaszi túrákat szervez április két hétvégéjén a Gemenc Zrt. a Duna melletti ártéri erdőbe, a természetbarátok a közönség elől egyébként elzárt területeket is bejárhatnak túravezetők segítségével.

Április 9-én, szombaton a Gemenc északi és déli kapujától is indít gyalogtúrát az erdőgazdaság. A keselyűsi fogadóépülettől a Gemenc Duna-partig lévő távot erdei vasúton tehetik meg a kirándulók, amit az alsó-gemenci erdőrészben, a Forgó-tó és a keselyűsi tanösvény érintésével kilenc kilométeres gyalogút követ. A zavartalan területen jó eséllyel megfigyelhetők a Gemenc nagyvadja – szarvas, vaddisznó -, a Forgó-tónál az ott fészkelő kócsagok, szürke gémek, réti sas, fekete gólya, barna kánya látható – mondta Csontos Péter, a zrt.turisztikai és marketingosztályának vezetője az MTI-nek.

A Gemenc déli bejáratától, a pörbölyi Ökoturisztikai Központtól induló túrán a nagyrezéti erdőrészben sétálva ismerhetik meg az ártéri erdő madárvirágát a kirándulók, benne a Rezéti-Duna gémtelepével, ahol több száz gém fészkel. Az útvonal érinti a turistautak által elkerült Gyékényes legelőt. Az ártéri erdőben a védett növények, gyöngyvirág és tőzike is nyílik.

Április 16-án, szombaton Bajáról és a Szekszárdhoz közel eső Gemenc Duna-parti kikötőből indít sétahajót a Gemenc Zrt. A bajai Gemenc Vándorponttól induló hajó a Veránka-szigeten köt ki, ahol nyolc kilométeres gyalogtúrán ismerkedhetnek meg a résztvevők a fészkelő madarak miatt ezúttal is csak korlátozottan bejárható területtel, amely többek közt réti sas, barna kánya és fekete gólya élőhelye.

Fotó: Badari-Csiszár Angéla – Gemenc Zrt.

Fotó: Badari-Csiszár Angéla – Gemenc Zrt.

A gemenci programok részletei: 

Gemenci tavasz – Keselyűstől Alsó-Gemencig
2016-04-09 – Helyszín: Gemenci Erdei Vasút Keselyűsi Fogadóépülete
Bővebben >>>

Gemenci tavasz – Pörbölytől a Rezéti-Dunáig
2016-04-09 – Helyszín: Pörbölyi Ökoturisztikai Központ
Bővebben >>>

Kincses Sziget – Kirándulás sétahajóval a Veránka- szigetre
2016-04-16 – Helyszín: Gemenc Vándorpont
Bővebben >>>

Sétahajózás a Dunán – Gemenc
2016-04-16 – Helyszín: Gemenci Erdei Vasút Keselyűsi Fogadóépülete
Bővebben >>>

(MTI; Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: