Népszerűek voltak a Nyuszivonatok az Egererdő Zrt. erdei vasútvonalain

egererdo_husvet_3A kereszténység legnagyobb ünnepe a Húsvét, amelyet hazánkban számos helyszínen, otthonokban, templomokban, közösségi terekben ünnepeltek a néphagyományokat is felelevenítve. Számos család kelt útra, és töltötte a hosszú hétvégét wellness szállodákban, kedvelt kirándulóhelyeken.

Bár a húsvéti hétvégén nem volt túl meleg és a nap sem sütött verőfényesen, nagyon sok gyermekes család, baráti társaság és fiatal pár jutott el a Mátrába és a Bükkbe. A tavalyi évhez képest majd megduplázódott azoknak a kirándulóknak a száma, akik a programjukba betervezték az erdei vonatozást.

egererdo_husvet_3

A legtöbb kis nyuszi Szilvásváradon várta a gyerekeket, a korán érkezők csoki tojásokat is találhattak. Nem csalódtak a Fátyol-vízesés látványában sem. Mátrafüreden a kézműveskedés mellett a fotózkodó volt népszerű. Felsőtárkányban a nyuszik megsimogatásán túl a változatlanul népszerű és gazdag vízhozammal rendelkező, gejzírszerűen feltörő Vöröskő-forrás volt a húsvéti járatokkal érkező vendégek célpontja. Ezt kényelmesen csodálatos erdei környezetben kb. egyórás sétával érhették el. A nagy érdeklődésre való tekintettel a nyitott és zárt szerelvények nem a menetrendnek megfelelően, hanem az utasok igényéhez igazodva fel- s alá zakatoltak a vonatok.

egererdo_husvet_3

Az EGERERDŐ Zrt. több mint 12 ezer kiránduló kellemes húsvéti élményeihez járulhatott hozzá ebben az évben.

egererdo_husvet_2

egererdo_husvet_4

(Egererdő Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: