Világhírnévre tehet szert a Mátra felújított kilátója – Szavazzon a Galya-kilátóra!

galya_kilatoRangos nemzetközi díjra esélyes a Galya-kilátó: az építmény bekerült a legnagyobb amerikai online építészmagazin, az Architizer éves versenyébe Renováció kategóriában. A jelöltek két díjra esélyesek, a szakmai zsűri elismerése mellett közönségdíjat is nyerhetnek.

A rangos nemzetközi versenyt az egész építészszakma által követett Architizer online magazin a Wall Street Journallal és a Webbysszel közösen alapította három évvel ezelőtt.

Az Architizer A+ Awardson a szakmai zsűri több mint száz kategóriában választja ki a legjobbakat, emellett van külön közönségdíj is, amelyre az interneten keresztül április 1-ig bárki szavazhat. A győzteseket április 12-én hirdetik ki.

galya_kilato_belul

360°-os panoráma csaknem 1000 méter magasból

Az eredetileg 17 méteres kilátó tetejére régebben egy belső, rozsdás csigalépcsőn lehetett feljutni, fent pedig egy kevésbé impozáns vasketrecből nézelődhetett a túrázó.

A felújítás során a kilátót 13 méterrel magasították meg, kívülre pedig két lépcsősor került. A beléptető kaput elhagyva, 200 forint bedobása után, 162 lépcsőfokot kell leküzdeniük a látogatóknak.

A közel 1000 méteres magasságban lévő tetőteraszról 360°-os panorámában lehet gyönyörködni. A torony belsejében három hangulatos, színes ablakokkal és kör alakú ajtókkal ellátott helyiség várja a bivakolni vágyókat 2.000 Ft/fő/éj áron.

A Galya-kilátó weboldala, SZAVAZNI PEDIG ITT TUD.

galya_kilato

(hirado.hu)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: