Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény véget ért.

Hortobágyi Sasnap – téli túrával a sasok nyomában

2018-02-24

A Sasnapon délelőtti túrára és délutáni-esti csillagászattal egybekötött vadaspark látogatásra várják az érdeklődőket. A programok külön-külön is választhatók és helyszínen fizethetők. Mindkét programon való részvétel esetén kedvezmény kapható az alábbiak szerint:

  • a) Sasles túra: 1000 Ft/felnőtt, 500 Ft/gyerek, 2000 Ft/család
  • b) Ragadozók testközelben és téli égboltmustra a Hortobágyi Vadasparkban: 2500 Ft/fő, 2000 Ft/gyerek, 5000 Ft/család
  • c) Saslestúra és vadasparki program együtt (ragadozók és téli égbolt mustra): 3000 Ft/fő, 2500 Ft/gyerek, 6000 Ft/család
  • (család: 2 felnőtt + max. 2 gyerek, gyerek: 14 éves korig)

A kedvezmény a délutáni program fizetésénél érvényesíthető. A programra előzetes bejelentkezés szükséges!

Jelentkezés: online regisztrációhoz kötött esemény. Kérjük, lépjen be a regisztrációs felületre a cikk alján található linken.

Délelőtti program:

Helyszín: Hortobágyi Nemzeti Park, Kecskés-puszta
Időpont: 2018. február 24. (szombat)

A rétisas (Haliaeetus albicilla) a legnagyobb nálunk fészkelő ragadozó madár. A szárnyak fesztávolsága meghaladhatja a 2 métert és a tojó súlya elérheti a 4-5 kg-ot. A Hortobágy jelentős a Kárpát-medencében telelő rétisasok számára is, így télen a hazai fészkelő állomány feldúsul északról, északkeletről érkező telelő példányokkal. Jellemzően vizes élőhelyek közelében tartózkodnak legszívesebben, megfigyelni őket is itt van a legnagyobb esély, de gyakran láthatók a rövidfüvű szikes pusztán is. Egy kellemes séta révén eljuthatunk olyan helyre, ahol a sasok nagy eséllyel kerülnek szem elé napközben. Állványos távcsővel jól megfigyelhetjük őket, és bepillantást nyerhetünk rövid időre viselkedésükbe, táplálkozási szokásaikba is.

Program időtartama: 9.00-12.00
A túra hossza 7 km.
Találkozás: 9.00 óra, Ohati Horgászcentrum
Részvételi díj: 1000 Ft/felnőtt, 500 Ft/gyerek, 2000 Ft/család
A programra előzetes bejelentkezés szükséges!

Jelentkezés: online regisztrációhoz kötött esemény. Kérjük, lépjen be a regisztrációs felületre a cikk alján található linken.

Délutáni program:

Ragadozók testközelben és téli égboltmustra:

14.30-18.00: beszállítás a Látogatóközpont parkolójából a Vadasparkba szafaribusszal. A vadasparki program során a látogatók megfigyelhetik a Hortobágy ragadozóit testközelből. Láthatunk farkasokat, sakált, rókát, de vadmacskát és számos ragadozó madarat is. A program egy rövid vetített képes előadással kezdődik, majd egy kis sétával felkeressük a vadállatok kifutóit, röpdéit. A ragadozók mellett különös jelentőséggel bírnak az élőlényközösségekben a dögevők, akiknek egykori hortobágyi képviselői közül a fakó keselyűt ismerhetjük meg élőben is.

A korai sötétedés miatt a Vadasparki szakvezetés után a Holdat, az éjszaka lámpását is csillagász távcsővel szemügyre vehetjük. Csillagász szakember segítségével ismerhetjük meg a Hold fénye mellett még látható csillagképeket, égi jelenségeket is. Hangulati elemként közben kis szerencsével hallható lesz a farkas, vagy a sakál üvöltése is.

A Vadaspark kiállítótermében ajándékbolt és büfé tart nyitva, forró tea pedig ingyen fogyasztható.

Étkezésre Hortobágyon a Pizza Sfera-ban (napi menüvel is) van lehetőség, vagy Tiszafüreden, Balmazújvároson, illetve a 33-as út menti csárdákban.

Akik a programokon nem tudnak részt venni, de a Vadasparkot szeretnék meglátogatni, azokat előzetes bejelentkezéssel 14 óráig szállítják be a kollégák. A Vadaspark rendes nyitva tartásáról itt tudnak olvasni ⇒

A HNP Látogatóközpont nyitva tartási idejében a Természetrajzi kiállítás és a Darvak Világa kiállítás is minden nap megtekinthető (Hortobágy, Petőfi tér 9.) Februári nyitva tartás: hétköznap 9.00-16.00, hétvégén 10.00-16.00 óráig.

További információk: hnp.hu/turizmus

A programváltozás jogát fenntartjuk, a programok csak minimum 10 fő bejelentkezése esetén kerülnek megrendezésre. Megértésüket köszönjük.

Online regisztrációhoz kötött esemény. Kérjük, lépjen be a regisztrációs felületre IDE kattintva.

További információ:
turizmus@hnp.hu

Általános információ a hortobágyi turisztikai lehetőségekről, szállásról, étkezési lehetőségekről:
52/589-000, info@hnp.hu, hnp.hu/turizmus

Tetszik!
Facebook

Részletek

Dátum:
2018-02-24
Esemény Category:
Esemény Tags:

Szervező

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon:
+36 52 529 920
E-mail:
hnp@hnp.hu
Honlap:
www.hnp.hu