Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény véget ért.

Faápoló bajnokság a Margit-szigeten

2019-07-27 - 2019-07-28

2019. július 27-28. között izgalmas programlehetőség kínálkozik a Margit-szigeten, ugyanis ott kerül megrendezésre az V. Faápoló Magyar Bajnokság. Az ingyenes rendezvényre várnak minden érdeklődőt.

A kötéltechnikával végzett faápolás-fakitermelés egyike a legnehezebb foglalkozásoknak, ugyanis a fizikai erő mellett szükség van folyamatos figyelemre és elővigyázatosságra is ebben a veszélytelennek egyáltalán nem mondható szakmában. Az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. már a kezdetek óta szívügyének tekinti a biztonságos, szakszerű munkavégzést és a megfelelő munkakörülmények meglétét, ezért már az első alkalomtól kezdve támogatja a Faápoló Magyar Bajnokságot. 

Az esemény főszervezője Lajkó Bendegúz, az ország hivatalosan is legjobb faápolója, a STIHL „profi” arca. Bendegúz, már számtalanszor bizonyította szakmai tudását külföldi és belföldi versenyeken. A hobbijai sem átlagosak, hiszen szabadidejében íjászik, solymászik és sziklát is mászik, valamint ő mérte meg a Somogy-megyei Iharosberényi Erdészet területén álló duglasz fenyőt, amely 51 méter 65 centiméteres méretével Magyarország legmagasabb fája. 

A bajnokságon a nézők öt versenyszámot tekinthetnek meg, amelyek mindegyike a mindennapi munkát mutatja be:

  • az imitált munkamászástól
  • Footlock, vagyis lábkulcsos technikával végzett kötélen történő felmászáson,
  • a fa ágain történő gyorsmászáson,
  • a társmentésen át
  • a legnagyobb hozzáértést és tapasztalatot igénylő dobózsinór és súly dobásáig.

„A dobósúly és -zsinór dobása az egyik legfontosabb technika a faápolásban. Ezzel a módszerrel juttatják a kötelet a fa koronájába, akár 25-30 méter magasságba”– ismerteti Lajkó Bendegúz a feladatot, majd folytatja: „A versenyen különböző pontértékű ágvillák lesznek kijelölve a fán, amelyekbe a versenyző behúzza a köteleit. A gyorsaság pluszpont, de mínuszpontot is okozhat, ha például a versenyző letör egy gallyat a fáról, vagy kidobja az eszközt a célterületről.”

A szervezők a biztonságos és szakszerű munkavégzés mellett magát a szakmát is népszerűsíteni szeretnénk a fiatalok körében. „Szerintem ez a verseny mindenkinek érdekes lehet, függetlenül attól, hogy hobbi favágó, kertész, vagy teljesen laikusként érkezik ki. A faápolással ismerkedőknek pedig kifejezetten ajánlom, mert itt elsőkézből szerezheti meg a legszükségesebb információkat, ráadásul a hangulat is mindig kitűnő, minden érdeklődőt szeretettel várunk.” – hangsúlyozta ki Bendegúz.

 

Tetszik!
Facebook

Részletek

Kezdés:
2019-07-27
Vége:
2019-07-28
Esemény Categories:
,
Esemény Tags:
, , ,

Szervező

Andreas Stihl Kereskedelmi Kft.
Telefon:
+3623418054
E-mail:
info[kukac]stihl.hu
Honlap:
www.stihl.hu