Megszűnt a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt 72 órában a visszavonásra javasolt megyék jelentős részén a csapadék mértéke elérte a 15-20 mm-t, egyes területeken ezt jelentősen meg is haladta. A lehullott csapadéknak köszönhetően a tűzveszély az 1 és 10 órás éghető holt biomasszában lecsökkent.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével, 2021. augusztus 31 (kedd) -től az alábbi megyékben visszavonták a tűzgyújtási tilalmat:

  • Bács-Kiskun,
  • Csongrád-Csanád.

Fontos, hogy erdőterületen tüzet rakni a tűzgyújtási tilalom visszavonása után is csak a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyen szabad, szélcsendes időszakban úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Fokozott figyelemmel kell eljárni az erdőn kívüli, illetve a lakott területeken is, mert a felügyelet nélkül hagyott tűz könnyen továbbterjedhet. A tűz őrzéséről és annak eloltásáról a tűzvédelmi szabályok betartásáról a tűz gyújtója minden esetben köteles gondoskodni.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

(Nébih)

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: