Négyévszakos pihenőt adtak át a Hidegvölgyben

A Budai-hegység legmagasabb pontján álló Csergezán-kilátó, az egyre látogatottabb Budakeszi Arborétum vagy a népszerű Sisakvirág Tanösvény mára Budapest környékének frekventált kiránduló, illetve túracélpontjai. A természetközeli kikapcsolódást, rekreációt keresők számára a Budakeszi környéki erdők kincseinek kapuja a Hidegvölgy, ahol ma adtak át új, négyévszakos pihenőt.

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

A Telkit és Budakeszit összekötő út mellett található, népszerű Hidegvölgyi pihenő helyén az XX. század végén még erdészház állt. A használaton kívüli épületek és a környezetük megújítását a Pilisi Parkerdő a növekvő turisztikai igényekre reagálva kezdte meg a 2014-ben. A fejlesztést igazolta, hogy az elmúlt évtizedben a Hidegvölgyi Pihenőhely a térség egyik legnépszerűbb turisztikai csomópontjává vált: a 2006-ban, a Nagy-Kopaszon, a Budai-hegység legmagasabb pontján átadott Csergezán Pál-kilátóhoz innen indul a jelzett túraútvonal, de kezdőpontja a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Sisakvirág Tanösvényének is, valamint az út túloldalán működik a Pilisi Parkerdő Budakeszi Arborétuma.

„Meglévő városi erdeink megőrzése és fejlesztése számos lehetőséget tartogat, ezek kiaknázása a magyar erdőgazdálkodási ágazat egyik legfontosabb stratégiai célkitűzése: egészséges, kellemes környezetet biztosító, klímavédelmi funkcióiban támogatott, kikapcsolódásra alkalmas városi erdőket biztosítani a városokban és az agglomerációban élők számára.” – hangsúlyozta a pihenőhely átadásán Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára.

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

A Hidegvölgyben ma átadott négyévszakos pihenő új igényt tud kiszolgálni: „A bakancsos turizmus fellendülése mellett egyre több közösségi eseményt, kisebb rendezvényt szeretnének az emberek az erdőkben, az erdők közvetlen közelében tartani. Turistaszálláshelyeink magas kihasználtsága mellett erre az új keresletre is odafigyelünk, a hidegvölgyi négyévszakos pihenőt például elsősorban családi, baráti események megtartására alkalmas közösségi terek alkotják.” – foglalta össze az új turisztikai fejlesztés koncepcióját Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója.

A most átadott létesítmény a VEKOP-4.1.1.-15-2017-00007-es kódszámú, „Gyalogszerrel felfedezni a Budapest környéki hegységek és a Gödöllői-dombság turisztikai termékkínálatát” című pályázat keretében valósult meg, a Magyar Természetjáró Szövetség, mint projektgazda koordinálásában, a Pilisi Parkerdőgazdasággal közös konzorciumi együttműködésben, 52 millió forintos költséggel.

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

Az új pihenőhelyet Menczer Tamás, a Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára, valamint Reinitz Gábor, Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója adta át a természetjáróknak.

(Pilisi Parkerdő Zrt.)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: