Látványos röpdék, megújult játszótér – Fejelsztések a Budakeszi Vadasparkban

Látogatók ezrei várják, hogy a Budakeszi Vadaspark ismét kinyithassa előttük kapuit. Megéri azonban türelmesnek lenni, mert a vadaspark a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenő ellenére sem tétlenkedett. Újdonságokkal készül, hogy az élményben minden korosztály örömét lelhesse.

Bizonyára mindenki nagyon szeretné már meglátogatni kedvenc vadasparki lakóit. Bár a mostani kényszerpihenő a Budakeszi Vadasparkban is közel öt hónapja tart, mégis van benne valami jó: a látogatók számos új dologgal találkozhatnak majd az újranyitáskor. „Az erdő kapujaként” a Budakeszi Vadaspark küldetése, hogy kicsiknek és nagyoknak interaktív módon, testközelből, játékos formában mutassa be a Kárpát-medence őshonos élővilágát. Ezt szolgálják azok a fejlesztések is, melyek a Pilisi Parkerdő Zrt., az Örökerdő Alapítvány és az Agrárminisztérium támogatásával valósulhattak meg.

Új otthont kapnak a Vadaspark madarai

Látványos röpdékkel bővül a vadaspark és a Budakeszi Dinópark közötti terület. Az összesen nyolc kifutót a munkák befejezését követően a madarak vehetik birtokba, az érdeklődőket pedig a jelenlegi látványvilágba beleillő stílusú sétaút fogja körbekalauzolni.

Bella és Belizár, a hóbagoly páros is ide költözik, mert régi helyüket egy 80 fős fedett foglalkoztatótér veszi majd át. Az új létesítmény a VEKOP pályázat keretében a Pilisi Parkerdő Zrt. kivitelezésében valósulhat meg.

Az állatok színes fajleíró táblán mutatkoznak be

A játszva tanulásban ezentúl piktogramokkal ellátott, egyedi tervezésű fajleíró táblák segítik a gyerekeket és a felnőtteket. A látogatók az újfajta tanulási élményt 30 állatfaj kifutója előtt próbálhatják ki.

A vadaspark a külföldi vendégeire is gondolt: az érdekességek már angolul is olvashatók.

Az új fajleíró táblák az Agrárminisztérium támogatásával készültek el.

Még több zöld játék

Az Agrárminisztérium további támogatásának köszönhetően a legkisebbek örömére faállatokkal, homokozóval, és állatnyomokkal bővült a „Bárcsak erdész lehetnék!” játszótér, a természet valódi érintését pedig a játszótér mellett kialakított Kneipp mezítlábas tanösvényen lehet megtapasztalni.

Az erdő világáról, szerepéről és jelentőségéről a muflonok kifutója melletti interaktív oktatótáblákon lehet tájékozódni. A „Legyen az erdő mindenkié!” sorozat színes táblái bemutatják az erdész munkáját, az örökerdő-gazdálkodás alapjait és a hazai erdők változatos állat- és növényvilágát.

A Pilisi Parkerdő Zrt. további fejlesztéseket valósít meg. Új játszóteret és esőbeállókat kap a közelben lévő Szilfa-tisztás is.

A Budakeszi Vadaspark reméli, hogy a látogatók minél előbb birtokba vehetik és kipróbálhatják a fejlesztéseket.

Addig is érdemes nyomon követni a Vadaspark Facebook és Instagram oldalát, mert az állatbarátok a rendszeres online közvetítéseknek és képeknek köszönhetően továbbra is kivehetik részüket az állatok mindennapjaiból.

(Budakeszi Vadaspark)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: