Napsütéses és borús idő is lesz a hétvégén

A hétvégén is változékony lesz az égkép: napsütéses és borús időre is készülni kell. A hőmérsékletben egyelőre nem lesz jelentős változás, de november elsején néhol gyenge fagy is lehet hajnalban – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken az ország nyugati kétharmadában többnyire erősen felhős vagy borult lesz az idő. Az északkeleti, keleti megyékben viszont akár hosszabb időre is kisüthet a nap. Elszórtan – nagyobb eséllyel a Dunántúl északi részén, majd estétől északkeleten – valószínű gyenge eső. A minimumhőmérséklet többnyire 3-9 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal hidegebb lehet a hajnal. A nappali maximumok 9-14 fok között alakulnak.

Szombaton eleinte erősen felhős lesz az ég, majd északkelet felől szakadozik, csökken a felhőzet. Elszórtan várható eső. Zápor is előfordulhat, legnagyobb eséllyel a keleti megyékben. Napközben erős lesz a szél, de estére jelentősen mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban 6-12 fok lesz. A legmagasabb hőmérséklet 13-19 fok között várható.

Vasárnap, november elsején hajnalra több helyen köd képződhet, amely lassanként feloszlik. Ezt követően a legtöbb helyen kisüt a nap. Este a Dunántúl északi részén néhol eleredhet az eső. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 2-10 fok között alakul, de északon, északkeleten néhol már gyenge fagy is lehet. Napközben 9-15 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: