A járvány idején is be kell tartani a látogatási szabályokat a Kiskunságban

Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság tanösvényein és védett területein kirándulók száma. Az Igazgatóság arra kéri a látogatókat, hogy kövessék figyelemmel a honlapokon, a közösségi médiafelületeken megjelenő hivatalos információkat, és tartsák be a védett területeken történő túrázás szabályait és a higiéniai előírásokat is.

Az Igazgatóság arra kéri a kirándulókat, hogy a tanösvényeken csak gyalogosan közlekedjenek, parkolásra használják a kijelölt parkolóhelyeket, túrázás közben maradjanak a kijelölt utakon. A táblával jelzett, fokozottan védett területekre továbbra is csak a nemzeti park írásos engedélyével lehet belépni.

“A látogatóinkat arra kérjük, hogy vigyázzanak a környezet tisztaságára és semmit ne hagyjanak maguk után a kirándulás során!”

A működési területen található, saját fenntartású madármegfigyelő-tornyokat a kirándulók biztonsága érdekében lezárják a járvány idejére. A Fülöpházi-buckavidéken, a Báránypirosító tanösvény elején található erdei tornapályát kérjük, ezen időszak alatt szintén ne használják!

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság köszöni, ha betartja a látogatási szabályokat és emellett a higiéniai előírásokat! Végezetül felhívjuk a figyelmet, hogy idén nagyon sok a kullancs, fokozottan ügyeljenek erre is!

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: