Ábel, a gőzős ismét bejárja a zalai erdőket

A Csömödéri Állami Erdei Vasút közönségkedvence, Ábel kényszerpihenő után ismét bejárhatja a zalai dombokat – tájékoztat a kisvasút üzemeltetője, a Zalaerdő Zrt.

Ahogy arról korábban tájékoztattuk Olvasóinkat, műszaki okok miatt a szakemberek kénytelenek voltak az utóbbi hetekben parkolópályára állítani Ábelt, a legendás gőzmozdonyt. A Zalaerdő Zrt. által üzemelt kisvasút munkatársai kitartóan kutatták a probléma forrását, s keményen dolgoztak a hiba elhárításán.

A kitartó munka eredményeként az előttünk álló hosszú hétvégén a zalai erdőket ismét gyerekzsivaj töltheti be, a gőzmozdonyos járat ismét menetrend szerint fog közlekedni!

A CSÖMÖDÉRI ERDEI VASÚT MENETRENDJE ITT ÉRHETŐ EL>>>

Tudtad?

A zalai táj egyik legemblematikusabb képviselője az erdei vasúthálózat, amely mintegy 109 kilométer hosszúságban hálózza be a megye erdeinek egy részét. Jelentős mennyiségű faanyagot szállít Lentibe és Csömödérbe a fafeldolgozó üzemekbe, valamint a MÁV vonalhoz csatlakozva távolabbi helyekre is eljuttatja a kitermelt fát. A személyszállító vonatok Lenti és Kistolmács között haladva 32 kilométer hosszban összekötik a térség kirándulóhelyeit.

Az erdei vasút menetrendszerűen májustól szeptemberig közlekedik, de igény szerint ettől eltérő időpontokban is biztosítanak különvonatot. Szezonban, 2004 óta minden második szombaton nosztalgiaszerelvény közlekedik a Lenti és Kistolmács közötti szakaszon, melyet az Erdélyből származó, Ábel névre keresztelt nosztalgia gőzmozdony húz.

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: