Látványos rövidfilm mutatja be Pest megye természeti kincseit

Kisfilm készült Pest megye épített és természeti örökségéről. A rövidfilm olyan ismert és kevésbé ismert építészeti és természeti kincseket mutat be, mint a ráckevei Hajómalom, a kisoroszi Szigetorr, a váci Diadalív vagy a zsámbéki Romtemplom.

A Pest megyei értéktárban jelenleg több mint 200 érték található az agrár- és élelmiszergazdaság, egészség és életmód, épített környezet, ipari és műszaki megoldások, kulturális örökség, sport, természeti környezet, valamint turizmus és vendéglátás kategóriában – idézte fel Ambrus András, a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal sajtófőnöke az MTI-nek.

űAz Agrárminisztérium támogatásával készült, mintegy 19 perces kisfilm madártávlatból mutatja be a megye építészeti és természeti kincseit, a dróntechnikának köszönhetően a nézők a levegőből csodálhatják meg többek között a lórévi Zichy-kápolnát, a Pátyi pincesort vagy az érdi Fundoklia-völgyet.

A sajtófőnök felidézte, hogy az önkormányzat a megyei értékek népszerűsítését vándorkiállítás létrehozásával kezdte, majd vetélkedőt szervezett diákok számára, létrehozta az Év értéke díjat, válogatás CD-t adott ki Kodály Zoltán Pest megyei népdalgyűjtő munkájából, de értéktúrákat is szervezett egyebek mellett Márianosztrára, a Csepel-szigetre és Ceglédre, továbbá gasztronómiai kiadványt készített a jellegzetes megyei ételekből.

A rövidfilm a február 21-én nyíló Utazás kiállításon is látható lesz, ahol Pest megye több tájegysége is bemutatkozik.

(MTI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: