Fokozott körültekintéssel látogathatók a Börzsöny és a Cserhát erdei

A napokban kezdődött szarvasbőgéssel egyidejűleg kezdetét veszi az őszi vadásszezon is. Az Ipoly Erdő Zrt. működési területén, az általa kezelt vadászterületeken bár hivatalos erdőlátogatási korlátozást nem kezdeményezett az erdészeti hatóságnál, mégis fokozott óvatosságra kéri a túrázókat, erdőlátogatókat.

“Az erdő- és vadászterület felelős kezelőjeként bízunk abban, hogy az erdővel szembeni igények összeegyeztethetőek és megférnek egymás mellett” – olvasható az erdőgazdaság közleményében. 

Szeptember közepétől október elejéig a Börzsöny és a Cserhát erdeiben az esti és hajnali órákban a szarvasbika vadászatok miatt csak nagy körültekintéssel ajánljuk a túrázást. A hagyományos nappali, egyéni vagy kis csoportos erdőjárás és a vadászat jól megfér egymás mellett. A szarvasbőgés 2 – 3 hetében a nagymértékű zavarást, az illetéktelen autósforgalmat és az éjszakai túrázást, sátrazást igyekeznek a területtől távol tartani.

Javasoljuk, hogy a szarvasbőgést szervezett túrákon, például a Királyréti Erdei Vasút vagy a Kemencei Erdei Múzeumvasút erre az alkalomra szervezett tematikus, vezetett esti kirándulásain élvezzék, biztonságos körülmények között.

Ipoly Erdő Zrt.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: