Családoknak is kedveztek a Szentlőrinci Gazdanapokon

Idén 25. alkalommal rendezték meg a Szentlőrinci Gazdanapokat, amelyen az Erdeiprogramok.hu és az Erdő-Mező Online közös standdal várta az erdészet, vadászat iránt érdeklődőket. Akik kilátogattak a három napos rendezvényre, azok szakmai programokon, konferenciákon vehettek részt, de természetesen a családosok is számos élménnyel gazdagodhattak. Mi így láttuk a Szentlőrinci Gazdanapokat 2018-ban. 

Az ország harmadik legnagyobb agrárvásárát augusztus 10. és 12. között rendezték meg. A szakmai programok mellett pedig a családokat, gyerekeket is színes programokkal várták. Összeállításunkban a leglátványosabb programokat, kiállításokat gyűjtöttük össze.

Nagy sikere volt az őshonos udvarnak

A családosok körében nagy népszerűségnek örvendett az őshonos udvar, ahol szürkemarhákat, magyar juhfajtákat, parlagi szamarat és a megyei értéktárba bekerült tájfajta baranyai óriás nyúlat is szemügyre vehettek. 

Vadászkürtök hangja szállt

A hagyományokhoz híven a Baranya Vadászkürt Egylet hangszerei is felcsendültek a rendezvény területén. Az együttes tagjait minden alkalommal látogatók tucatjai vették körbe, és mi sem bírtuk ki, hogy ne készítsünk róluk egy rövid felvételt. 

Orchideák pompáztak

A bejárat közelében kapott helyet a DBD Orchidea sátra, ahol különleges színváltozatú növényeket csodálhattak és vásárolhattak meg a vendégek. A céggel egyébként több szakmai rendezvényen is találkozunk, erről facebook-oldalukon tudtok tájékozódni. Minden esetre a látvány magáért beszél:

Élőben faragták a szobrokat

Az Erdő-Mező Online olvasói már több ízben is hallhattak, olvashattak Gáborecz István faszobrászról, aki a különböző rendezvényeken rönkökből farag hihetetlenül látványos formákat. A Szentlőrinci Gazdanapokon a STIHL standjánál is folyamatában láthatták a résztvevők, hogyan ölt testet a bagoly, a medve, vagy épp a patkó.

Traktorok nem csak felnőtteknek

A cégek kiállított gépei első körben azt a célt szolgálják, hogy a helyi gazdák testközelből is láthassák a felhozatalt, ha kérdésük van, azt személyesen tehessék fel a forgalmazóknak. Persze a gyerekeknek mit sem számít a márka és a forma, nekik csak az volt a fontos, hogy kipróbálhassák őket. 

Természetesen a fent említett látványosságok mellett még számos családbarát programot rendeztek a hétvégén Szentlőrincen. Ilyen volt a vágta, a traktoros ügyességi verseny vagy épp a gyermek rajzverseny.

Összeállításunk is jól mutatja, hogy a rendezvény a szakmai programok mellett évről évre számos családi eseménnyel is várja a látogatókat. Így ha idén lemaradtatok volna a gazdanapokról, jövő augusztusban mindenképp ejtsétek útba Szentlőrincet!

(Gribek Tímea, Erdeiprogramok.hu)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: