Bábolnai Gazdanapok: arasson sikert!

Az idén ismét találkozik a szakma Magyarország legnagyobb és legrégebbi szabadtéri mezőgép-kiállításán. A nagy hagyományokkal rendelkező 31. Bábolnai Gazdanapok a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok területén szeptember 5-8. között várja az érdeklődőket. A rendezők minden eddiginél szélesebb körű szakmai programmal készülnek. Láthatók lesznek a mai kornak megfelelő mezőgazdasági erő- és munkagépek, amelyek a legmodernebb technológiát mutatják be. Kiemelt figyelmet kap a kiállítás négy napja alatt a precíziós gazdálkodás, amelynek szándéka a versenyképesség növelését célzó innovatív technológiák, és ezek gyakorlati alkalmazásának bemutatása.

Ebben az évben a kiállítás díszvendég országa Hollandia lesz. A holland konzulátus szakember-találkozót szervez a kis- és középvállalkozások számára, ezzel is segítve a két ország gazdasági kapcsolatait.

A Bábolnai Gazdanapok elsőként teremtette meg az élő, gyakorlati gépbemutató lehetőségét, ami az elmúlt években mindig a kiállítás sajátossága volt. A jelentős gépforgalmazók, gépgyártók és szakmai szervezetek évről évre meghatároznak egy tematikát, amelyre felfűzik a gyakorlati gépbemutatót. A szervezők idén a betakarítás gépesítésére helyeznek a korábbinál is nagyobb hangsúlyt.

A kiállítás súlypontját tehát a mezőgazdasági gépek és berendezések jelentik, de minden egyéb mezőgazdasághoz köthető terméket és szolgáltatást bemutatnak, valamint jelen lesznek az oktatáshoz, kutatáshoz, finanszírozáshoz köthető intézmények is. A Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjének helyszíne ebben az évben Bábolna lesz, ahol a fakitermelés gépesítése és gyakorlati alkalmazása lesz a középpontban. Ez a program nemcsak a szakembereknek, de a nagyközönség számára is hasznosnak, érdekesnek ígérkezik.

A Bábolnai Gazdanapok sok évtizedes tradíciójának révén a hazai agrárkiállítások alappillére és sokrétű programjának köszönhetően, komoly ismeretszerzési lehetőséget biztosít a gazdálkodók számára. A hazai agrárium az elmúlt években jól érzékelhető fejlődésen ment keresztül. A többi között ez a hazai gazdálkodók ismeretszerzési vágyának köszönhető, amelynek egy ilyen kiállítás kiválóan megfelel. A rendezvény a kiállítók, a gyártók és a beruházók kapcsolatépítése szempontjából is nagy jelentőségű, annál is inkább, mivel a mezőgazdasági fejlesztések napjainkban egyre nagyobb teret kapnak.

Az idei Bábolnai Gazdanapok szakmai programjának iránya ‒ az innováció és a technológiai újítások révén ‒ egyre több kis mezőgazdasági vállalkozás számára jelenthet útmutatást, hiszen ezek a megoldások évről évre szélesebb körökben váltanak ki érdeklődést, és egyre többen használják azokat. A kiállítás egyik kiemelt célja, hogy a gazdák számára egy helyen koncentrálódjon a növénytermesztésben használatos gépek bemutatása és működésük megismerése.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében a 31. Bábolnai Gazdanapokon megrendezik a SMARTFARM – Precíziós Növénytermesztési Konferenciát, kiállítást és gyakorlati bemutatót. A konferencia célja, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassa az okszerű, precíziós mezőgazdaság gyakorlatát. Az előadások felölelik a precíziós növénytermesztés, azon belül a növényvédelem, tápanyag-gazdálkodás, távérzékelés kihívásaira kidolgozott innovatív megoldásokat, melyek hozzájárulnak az agrártermelés hatékonyságának növeléséhez és hosszú távú fenntarthatóságához. Kiállítóként és előadóként a hazai agrárium vezető cégei és szakemberei jelennek meg, akik közérthetően ismertetik meg a résztvevőkkel a legújabb kutatási és fejlesztési munkáikat. Hagyományteremtő szándékkal a szervezők a precíziós technikákat alkalmazó cégeknek mintaparcellákon biztosítanak lehetőséget technológiájuk bemutatására. A résztvevők így működés közben, testközelből ismerhetik meg az innovatív technológiákat a tápanyag-gazdálkodás, a növényvédelem és a távérzékelés témakörében. A Bábolnai Gazdanapok idején a két napon át tartó precíziós rendezvényre a www.smartfarmkonferencia.hu oldalon jelentkezhetnek az érdeklődők!

 

(Magyar Mezőgazdaság)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: