Madárgyűrűzéssel, állatmustrával vár augusztusban a Körös-Maros Nemzeti Park

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság augusztusban is erdei programokkal várja az érdeklődőket. Folytatódik az állatmustra a Körösvölgyi Állatparkban, melynek segítségével betekintést nyerhetünk a rókák és vaddisznók mindennapjaival, de madárgyűrűzésen, dunavirág-rajzáson is részt vehetünk. 

Augusztus 5-én, vasárnap 11.00 órakor ismét látványetetéssel egybekötött Szünidei Állatmustrára várják az érdeklődőket a Körösvölgyi Állatparkba. Ezúttal egyik kedves és ravasz lakó, a vörös róka lesz terítéken, róla tudhatnak meg sok-sok érdekességet.

Augusztus 8-án, szerdán 19.00 – 22.00 óra között esti túrára invitálják Önöket, melynek keretében a Sebes-Körösön zajló dunavirág-rajzást csodálhatjuk meg. A találkozó helyszíne a körösnagyharsányi községháza (GPS koordináták: É 47°00’34,30” K 21°38’43,51”). Mivel a túra időpontja a dunavirág-rajzás függvényében változhat, ezért kérjük, előzetesen érdeklődjenek Motkó Béla természetvédelmi őrkerület-vezetőnél +3630 277 3514-es telefonszámon. 

Augusztus 12-én, vasárnap 11.00 órától a Körösvölgyi Állatparkban a Szünidei állatmustrák sorozat keretében a vaddisznókról lesz szó. A rövid előadást természetesen ezúttal is látványetetéssel kötik egybe. 

Augusztus 19-én 11.00 órától az állatparki Ki kicsoda? (azaz a Szünidei Állatmustra) következő állomása a nyestkutya kifutója lesz. Talán nem köztudott, hogy ez az egyetlen kutyafaj, amely nem ugat, hanem vonyító hangot ad ki – ezen kívül még sok más érdekességet is megtudhatnak róla mindazok, akik velünk tartanak a látványetetésen. 

Augusztus 20-án rendkívüli nyitva tartással várják a vendégeket a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság látogatóközpontjaiban. A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark 9.00 – 18.00 óráig, a dévaványai Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont 9.00 – 17.00 óráig lesz nyitva.

Augusztus 25-én, szombaton délután 15.00 – 21.00 óra között „A kastély és kertjének lakói” címmel nyárbúcsúztató programra várják az érdeklődőket Szarvasra, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba, ahol megelevenedik a Csáky-kastély múltja és bemutatkozik kertjének varázslatos élővilága. Múltidézés, szabadtéri vetítés, állatismertetők, látványetetések, mentett állat szabadon engedése is szerepel a programban. 

Augusztus 25-26-án (szombaton 15.00 órától vasárnap 12.00 óráig) ”Egyéjszakás kaland a Nagyerdőn” címmel hagyományos nyárbúcsúztató sátorozás madárgyűrűzéssel a Nagyerdő tisztásán. A madarász és fotós csoportok nyári programja, melybe minden érdeklődő bekapcsolódhat.Találkozási hely: Szabadkígyós, sportpálya parkolója (GPS koordináta: É 46°35’57” K 21°05’01”). Programdíj: 500 Ft. Részletes információk és bejelentkezés Boldog Gusztáv természetvédelmi őrkerület-vezetőnél a 06-30-475-1777-es telefonszámon. 

Augusztus 26-án, vasárnap 11.00 órától a Körösvölgyi Állatparkban a Szünidei Állatmustrák befejező állomásához érkezünk. Ezen a napon egy látványetetéssel egybekötött félórás ismeretterjesztő előadás keretében a hollóval ismerkedhetnek meg közelebbről. 

(Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: