Júliusban gyógynövénynapokat tartanak Bükkszentkereszten

12. alkalommal rendezik meg Bükkszentkereszten a Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember nevével fémjelzett Gyógynövénynapokat, július 7-én és 8-án, szombaton és vasárnap. Az elmúlt 12 év alatt az esemény egy ezrek által látogatott egészségfesztivállá nőtte ki magát. A rendezvény célja, hogy tartalmas programokat biztosítson azoknak, akik tisztelik a természetet, hisznek a gyógynövények erejében és tudatosan tesznek egészségük megőrzéséért.

Az idei fesztivál mottójához híven több előadás és program szól arról, mit kell tennünk azért, hogy fiatalon és idősen is egészségesen, energikusan élhessünk. Olyan hiteles előadók beszélnek erről a témáról, mint például Monspart Sarolta tájfutó világbajnok. Érdekes területet mutat be Huszka Éva geronto-andragógus, aki a társasjátékozást a lelki és szellemi egészségmegtartás egyik eszközének tekinti. Az előadók között lesz még Böjte Csaba ferences szerzetes, Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozónő és Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója.

Az esemény elmaradhatatlan és fő programelemei azok az előadások, amelyeket a két nap során Szabó Gyuri bácsi és lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta tartanak a gyógynövényekről, azok egészségre gyakorolt hatásairól. A résztvevőknek lehetőségük lesz meglátogatni Gyuri bácsi gyógynövénykertjét is.

Az egészségmegóvás jegyében szűrőkamion várja az érdeklődőket, külön helyszín, a Diabess sátor foglalkozik a cukorbetegséggel, ahol Soltész Erzsébet dietetikus ad táplálkozási tanácsokat. Az előadások között a látogatók jógán és Aviva tornán mozgathatják meg magukat. A Gyerekszigeten a kisebbek szórakoztatására kézműves foglalkozásokat szerveznek, akik ezen túl kipróbálhatnak népi játékokat és a Madártani Egyesület jóvoltából érdekes madarakkal ismerkedhetnek meg.

A XII. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokra a belépés ingyenes, ahogy az előadásokon, mozgásórákon, egészségügyi szűréseken és tanácsadásokon is ingyen lehet részt venni. Néhány speciális tanácsadásért, a gyógynövénytúráért jelképes hozzájárulást kérnek a szervezők, amit minden programpontnál jeleznek a látogatóknak.

A szervezők praktikus tanácsokkal, utazási és szállásjavaslatokkal segítik az érdeklődőket az esemény honlapján. A Gyógynövénynapok programja a faluban 8 helyszínen zajlik, amelyeket a honlapon jól áttekinthető térkép mutat be, a helyszínen pedig útmutató táblák és a szervezők segítik a tájékozódást. Fontos információ a látogatók számára, hogy a rendezvény ideje alatt autóval nem közlekedhetnek a faluban, a gépjárműveket a falu határában kijelölt parkolókban lehet hagyni.

RÉSZLETES PROGRAM>>>

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: