A Fertő-Hanság legendái és élővilága jelenik meg a magyar kártyákon

Az Effix-Marketing 10 éves születésnapja alkalmából egy, a magyar folklórral és mondavilággal átitatott kártyapaklit készített, melyen Sopron, a Fertő-Hanság legendái és élővilága köszön vissza – írja a Kreatív Online.

Az ügynökség a hagyományok továbbadása, a környezet megőrzése és a közösségformálás jegyében készítette a játékot. A magyar kártya lapjaira Sopron, a Fertő-táj és a Hanság legendáit, élővilágának értékeit rajzolta fel Varga Noémi tervezőgrafikus.

A kézzel rajzolt grafikákon a vidék ritka, védett növényei és állatfajai köszönnek vissza: például a compó, a nagykócsag, a lápi póc, a rákosi vipera, és a kanalas gém szerepel az alsó és felső lapokon, míg a számozott lapokat a lápok és dombok virágai díszitik, mint a csengettyűvirág és a ciklámen. Az ászokon négy legenda szereplője található, akiknek a honlapon teljes történetét megismerhetjük: a félig haltestű Hany Istók, az elátkozott Korsós Leány, a jószívű Tündér Rózsa és a jobb sorsra érdemes Agyar Leány.

A kártya az ügynökség irodájában megvásárolható, a további értékesítési pontokról folynak az egyeztetések, terveik szerint Tourinform irodákban, nemzeti park shopban, múzeumokban lesz kapható. Lehetőség van megrendelésre céges ajándékként is.

(Kreatív Online)

Erdei Programok

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: