80 méter hosszú, 14 méter magas lombkorona ösvény épül Pannonhalmán

A világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátság környezete egy új látványossággal bővül a közeljövőben. A Kaeg Zrt. a 2015-ben átadott Boldog Mór kilátó, és az azt övező erdei tanösvénye mellé lombkorona tanösvényt is épít, a kezelésében levő Monostort övező parkerdőben.

A beruházás saját erőből valósul meg, és illeszkedik a tulajdonosi jogokat gyakorló Földművelésügyi Minisztérium a közjóléti létesítményeket országos szinten fejlesztő célkitűzéseihez. A társaság az építés során a környezetkímélő építési technológia mellett ügyel arra is, hogy az új attrakció úgy illeszkedjen a patinás környezetbe, hogy a Pannonhalmi domb mívesen szép sziluettjét a legkevésbé se zavarja.

Várhatóan tavasszal vehetik birtokba a kirándulók

A lombkorona sétány kilátópontként is működik majd, és kerekesszékkel is bejárható, közel 80 m hosszú, és a legmagasabb pontja a talajszinttől 14 m magasságban lesz.

Remélhetőleg a kora tavaszi időjárás lesz olyan kegyes, hogy nem akadályozza meg a 2018. március 29-ére tervezett ünnepélyes átadást, ami után teljesen ingyenesen használhatja a lombkorona szintet is elérő sétányt a szent helyet és környékét felkereső évi több ezer látogató.

(Kaeg Zrt.)

Erdei Programok

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: