Megnyitotta kapuit az Erdők Háza Látogatóközpont – Indul az Erdők Hete!

Hivatalosan is megnyitotta kapuit az , a Sefag Zrt. legújabb turisztikai attrakciója. Az avatóünnepség egyben az október 2-8. között zajló XXI. Erdők Hete rendezvénysorozat nyitóeseménye is volt, amely kapcsán dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hangsúlyozta: közös kincsünk az erdő.

erdokhete_erdokhaza1

Fotó: Nagy László/Országos Erdészeti Egyesület

Az országszerte 100 helyszínen mintegy 200 programot kínáló Erdők Hete idén Kaposváron, a somogyi állami erdőket kezelő SEFAG Zrt. interaktív látogatóközpontja, az Erdők Háza nyitóünnepségével kezdődött.

Mindenkinek megmutatni az erdők értékeit, és felhívni a figyelmet védelmük fontosságára, valamint az erdészetek munkájának jelentőségére – ezek a legfontosabb céljai az Országos Erdészeti Egyesület által minden ősszel megrendezett Erdők Hete rendezvénysorozatnak. Mindebbe az ország valamennyi erdészete bekapcsolódik, a szakmai mellett családi és gyerekprogramokat is kínálva, hogy a nagyközönség is minél többet megtudhasson a hazai erdőkről és a természetben betöltött szerepükről.

„Közös kincsünk az erdő” – idézte a rendezvénysorozat idei mottóját dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.„A legfontosabb természeti értékeinket gondozó és őrző erdészetek feladata, hogy ezt a kincset elérhetővé tegyék mindenki számára. Az Erdők Háza és a SEFAG Zrt. további turisztikai programjai példaértékűek abból a szempontból, hogy érdekesen és izgalmasan mutatják be a természeti értékeket, kedvet csinálva mindenkinek az önálló erdőjáráshoz is” – méltatta a miniszter a kezdeményezést.

Az Erdők Háza névre keresztelt létesítmény a somogyi erdők világát költözteti Kaposvár belvárosába. Közérthető formában tárja a látogatók elé az erdőkről, az ott élő állatokról és növényekről, valamint az erdészek munkájáról a legfontosabb tudnivalókat.

„Elsősorban az általános iskolás korosztálynak szántuk, de felnőttek számára is izgalmas program lehet. Interaktív, az információkat játékokkal kombináló tablók, az érzékszervekre ható élményelemek és természetesen rengeteg erdei érdekesség várja az érdeklődőket” – mutatta be a látogatóközpontot Barkóczi István, a SEFAG Zrt. vezérigazgatója.
Az október 2-8. között zajló Erdők Hete rendezvénysorozat részletes programjai elérhetőek a www.erdokhete.hu honlapon. A jellemzően vidéki helyszíneken, erdei környezetben zajló programok között a vezetett túráktól az erdei iskolai programokon keresztül az erdei sportversenyekig vagy épp a kisvasutazásig számos lehetőséget kínálnak a szervezők a magyar erdők megismerésére.

(Országos Erdészeti Egyesület)

erdeiprogramok_header

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: