Bőgnek a gímek a Gemencen – Szarvasbőgés hallgató túrák indulnak!

Szerelem hevétől bőgnek már a világhírű gímszarvasok a Gemenci erdőben. Ilyenkor korlátozottan látogatható az erdő, de a Gemenc Zrt. által szervezett „Igazi szarvasbőgés-hallgató túrákon” 2017. augusztus 25. és szeptember 9. között bárki megtapasztalhatja a bikák hangjától zengő ártéri erdő különleges hangulatát.

20120927-szarvas-szarvasboges3A túrák Gemenc északi (Keselyűs) és déli kapujából (Pörböly, Ökoturisztikai Központ) indulnak. A szürkületben kezdődő és késő este befejeződő események résztvevői szakvezetők segítségével lehetnek fültanúi ennek az érdekes jelenségnek. Erdei vasúttal vagy lovaskocsival is lesz mód a szarvasbőgés meghallgatására, sőt a gyermekek számára külön program nyújt lehetőséget a kivételes élmény átélésére. Akik pedig kulináris élvezetekkel együtt kívánnak szerelmes szarvasbikákat hallgatni, azok számára a szeptember 1-jén lovasfogattal, vacsorával és borkóstolóval egybekötött különleges program biztosít felejthetetlen emléket.

Az erdőgazdaság részletes programmal és felkészült szakemberekkel, túravezetőkkel várja mindazokat, akiket a szarvasok nászát hirdető gímszarvas bikák különleges bőgése érdekel. A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából, Pörbölyről, valamint Gemenc északi kapujából, a Keselyűsi Fogadóépülettől 17.00-kor indulnak a túrák. A kalandra vágyók először egy „Gímvallatás” elnevezésű programon hullajtott agancs és bőgőkürt bemutatón vesznek részt, majd Mosonyi Szabolcs „A gemenci szarvasok” című természetfilmjét tekintik meg. Ezt követően 18 órakor indulnak a csoportok kisvasúttal a Gemenci erdő rengetegének „leghangosabb” erdőrészletébe, ahol megtapasztalják a szarvasbikák bőgésétől zengő erdő különös hangulatát. Mindezek után várhatóan a túrázók 21 óra körül érkeznek vissza a kiinduló állomásra.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján szeptember 2-án külön gyermekeknek szánt túrát szerveznek az erdei vasút egyik megállójánál Lassiban, ahol kézműves foglalkozások is várják a csendes hallgatózást hamar megunó kicsiket.

A gímszarvas bikák szerelmes hangjától zengő erdőt nemcsak a Gemenci Erdei Vasúttal lehet megközelíteni, hanem az erdőgazdaság lovasfogataival is.

Szeptember 1-jén borkóstolóval egybekötött vacsorán tapasztalhatják meg a résztvevők a gemenci vad és a szekszárdi szőlőtő termésének csodálatos összhangját. Ez a program itt is „Gímvallatással” kezdődik 17:00 órakor, majd a vacsora után 18:30-kor indulnak a fogatok az erdőbe és 21 órakor térnek vissza.

A program szervezői a lovasfogatokra csak előzetes bejelentkezés alapján tudják fogadni a kirándulókat.

Szarvasbőgés hallgató túrák erdei vasúttal:

  • Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ, Pörböly
    Aug. 25. Aug. 26. Szept. 1. Szept. 2. Szept. 8. Szept. 9.
  • Keselyűsi Fogadóépület
    Aug. 26. Szept. 9.

Szarvasbőgés hallgató túrák lovasfogattal:

  • Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ, Pörböly
    Aug. 25. Aug. 26. Szept. 1. Szept. 2.
  • Szeptember 1-én csak a borkóstolós vacsora résztvevői utazhatnak lovasfogattal.

 

További információ, helyfoglalás:
Ökoturisztikai Közpot
Pörböly, Bajai út 100.
Telefon: 30 243-4613 és 74 491-483
email: okocentrum@gemenczrt.hu

(Gemenc Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: