Pilisi Tekerő – Szeptemberben kerékpáros kalandtúra

Az idei Pilisi Tekerő kerékpáros kalandtúrát a kilences szám jegyében rendezték meg, immáron kilencedik alkalommal, a kilencedik hónap kilencedik napján, reggel kilenc órától. A rendezvény arca Kósz Zoltán olimpiai bajnokunk, aki lelkesen csatlakozott városunk népszerű rendezvényéhez. Újdonság lesz ebben az évben a legnagyobb kihívást jelentő extrém táv, a Profi100: ahol 100 km hosszt és 2000 m szintemelkedést kell legyűrniük a nevezőknek.

pilisitekero-600x372

A résztvevő csapatok változatos útvonalakon tölthetnek el egy izgalmas, élményekben gazdag napot a Dunakanyarban! A Pilis hegyeiben, a Duna mellett és a Szentendrei-sziget lankáin négy útvonalból választhat a legkisebbektől a legelszántabbakig mindenki.

Választható útvonalak

Családi Tekerő I. – 10 km-es táv; biztonságos kerékpárúton könnyű, sík terepen

  • Ajánljuk: kisgyermekes családoknak; kerékpározással ismerkedőknek; könnyed, mégis aktív kikapcsolódásra vágyóknak
  • Útvonal: Szentendre, Postás strand – Leányfalu, Strandfürdő – Szentendre, Postás strand.
  • A nevezési díj tartalmazza az egész napos strandfürdőben tartózkodást.

Családi Tekerő II. – 30 km-es táv; biztonságos kerékpárúton könnyű, sík terepen

  • Ajánljuk: családoknak kisebb és nagyobb gyermekekkel; játékos kedvűeknek; izgalmas kihívásokat keresőknek
  • Útvonal: Szentendre Postás strand – Határcsárdai révvel átkelve Szigetmonostor / Horány – Nagy-dunai gáton haladva Sziget-monostor, Szeles Vágtáig – Tahitótfalu, Magyar Családi Gazdaság – Leányfalu, Strandfürdő – Szentendre Postás strand
  • A frissítőállomásokon izgalmas feladatok várják a résztvevőket. A nevezési díj tartalmazza az egész napos strandfürdőben tartózkodást.

Kalandos Tekerő – 45 km-es táv; Szentendre belvárosát elhagyva a pilisi hegyekben barangolás

  • Ajánljuk: nagyobb gyermekes családoknak, komolyabb kihívásokat keresőknek, hegyi útvonalat kedvelőknek
  • Útvonal: Szentendre, Postás strand – Pilisszentlászló, Ifjúsági tábor – Csobánka, Közösségi Ház – Pomáz, Magyar Vár – Szentendre, Góliát Vízisport-telep – Szentendre, Postás strand. Izgalmas sportállomásokat érintve, a Pilis leküzdése után felfrissülhetsz Szentendrén, a vízisport-telepen.

ÚJ! Profi 100 – 100 km-es táv; A Pilisi-tekerő leghosszabb távja az idén teljes egészében megújul. A túra új nyomvonala kizárólag szilárd útburkolaton halad, így bármely időjárási körülmények között tekerhető. A túra útvonal 70%-ban forgalomtól elzárt, változatos, üde erdei utakon vezet. A leghosszabb táv méltó az „extrém” megnevezéshez: a túra teljes hossza 100 km, amelynek leküzdésével összesen 2000 m szintemelkedést is le kell gyűrni. A túra nehézségi szintje 4. (5-ös skálán). A teljesítendő távon a résztvevők számára olyan igazi megmérettetés adódik, ahol nemcsak a hegyeket, de a saját határaikat is le kell győzni.
Start: Postás strand 2017. 09. 09. szombat 09.00
Helyszíni regisztráció: 07.30 – 08.45, rajt: 09.00

On-line regisztráció, útvonaltérképek, póló-rendelés és további részletek ITT>>>

(pilisszentlaszlo.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: