Hűsítő finomság jár a melegben a vadasparki állatoknak (+Képek)

A hazánkat napokban elérő hőség nemcsak minket visel meg, a körülöttünk élő állatokra is kiemelt figyelmet kell szentelnünk. Nincs ez másképp a magyarországi állatkertekben sem: a kis és nagy lakókat a gondozók gyümölcsökkel, fagyival kényeztetik a meleg idején. Azonban a látogatókról sem feledkeznek meg a parkokban, hiszen a legtöbb helyen már párkapuk segítenek a felfrissülésben a kirándulás ideje alatt.

budakeszi_vp

A nyári melegben kinek ne esne jól egy kis hűsítő finomság? Ezek az állatok biztosan nem tiltakoztak!

A Szigethalmi Családi Vadasparkban dinnyével kényeztetik a lakókat:

vadaspark_nyar

Ugyancsak friss finomságokkal viselik el a hőséget a debreceni állatok. „Ilyenkor nyáron a nagy melegben érdemes lédús gyümölcsöket fogyasztanunk, s ezt tudják a mosómedvéink is” – tették közzé a Debreceni Állatkert Facebook oldalán. A bundás állatokkal az Állatok Akcióban program során minden nap 11:00-tól az Óriáskerék látványteraszán lehet találkozni.

debreceni_allatkert

A Budakeszi Vadaspark állatgondozói is hűsítő finomságokkal könnyítik meg a park lakóinak életét a tomboló kánikulában.

budakeszi_vp_02 budakeszi_vp

A nagy hőségben a Veszprémi Állatkertben és a Debreceni Állatkertben nem csak az állatokra gondoltak, hanem a látogatókra is. „Az állatkert számos pontján párásító ventilátort állítottunk fel, melyeknek rögtön nagy sikere volt a látogatók körében” – olvasható az a park honlapján.

veszpremi_allatkert

A kánikula ellenére érdemes lesz a következő napokban is felkeresni hazánk vadasparkjait. A kis és nagy lakók bemutatása mellett programok is színesítik a látogatást:

Kísérletezni ÁLLATi jó! Foglalkozás a Szegedi Vadasparkban>>>

Nyári este a Kecskeméti Vadaskertben>>>

A Pécsi Állatkert születésnapja>>>

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: