Lesd meg a Gemenc titkos vízi világát!

Rétisasok, barna kányák, hódok, kócsagok és szürke gémek csodálatos birodalmán keresztül vezet a Gemenc Zrt. 2017. július 9-én, vasárnap induló egynapos „Ártérleső” vízitúrája. Az erdőgazdaság képzett túravezetőinek segítségével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak. Azért is érdemes lapátolva kirándulni, mert Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének egyedi növény- és állatvilágát legkönnyebben a vízitúrázók figyelhetik meg.

Kenutúra 2 - Gemenc Zrt. -Csontos Péter

A Gemenci erdőben megbújó vadvilágot különleges módon is fel lehet fedezni. Az országban egyedüliként itt a kenukat az erdei vasút járataival szállítják a Duna mellékágához. A túrázók Pörbölyről a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából indulnak kisvasúttal, majd a Nyárilegelő megállónál leszállva a Rezéti- Dunán evezve egészen a Senki-szigetéig túrázik a csoport. A mellékágban evezve gázló-és ragadozó madarakat, hűsölő nagyvadat és akár hódot is lehet látni.

A résztvevőket szakavatott túravezetők kísérik végig a közel 14 km-es út során. A kenutúrákat csak megfelelő időjárási viszonyok és vízállás esetén tartják meg. A túrát 7 év alatti gyerekeknek nem ajánlják a szervezők. A korlátozott számú férőhely miatt előzetes bejelentkezés szükséges az Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában, Pörbölyön telefonon, email-ben vagy személyesen 2017. július 8. 12:00 óráig.

További részletek a programról ITT>>>

(Gemenc Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: