Jelzésfestés, útelújítás – Megújult a Fekete István tanösvény

A Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület az MTSZ (Magyar Természetjáró Szövetség) felkérésére és a Verga Zrt. támogatásával vállalta a Fekete István tanösvény útfelújítását, jelzéseinek újrafestését.

Osztalykirandulasok_Sasreten_Mecsekerdo_Sasret_Kikerics

Ez az útvonal 8,5km hosszan kanyarog a Márkó-Hárskút közötti kilátótól indulva a Középső-Hajag lábáig a Törkő-lap tisztásáig.

A tanösvény nyolc állomáson keresztül mutatja be a térség növény- és állatvilágát, az erdő életét, valamint az itt folyó erdő- és vadgazdálkodási munkát. Ha nyitott szemmel járunk, a jura és kréta időszaki kőzetekben még ősmaradványokat is láthatunk. Az útvonal gyönyörű erdőkön vezet át, és érinti a 486 méteres Kis-Bükk csúcsán álló közel 20m magas Fekete István kilátót. A Hárskút és Márkó települések közötti kilátóból gyönyörű a panoráma, tiszta időben a Kőris-hegy, a Kab-hegy, sőt akár a Somló és az Alpokalja is látható.

„A festés két réteg fehér alapozásból és egy réteg színjelzés felvitelével történt, így háromszor is végig jártuk az útvonalat. A letört ágakat is eltávolítottuk” – olvasható az egyesület közleményében.

(Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: