Tavaszi menetrenddel vár a Lillafüredi és a Pálházi Erdei Kisvasút

Áprilistól életbe lépett a tavaszi menetrend az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútján és Pálházi Állami Erdei Vasútján, így több időpontban várnak minden természetbarátot az élményekben gazdag magyar erdők vasútjai.

lillafured_szinok_gabor

Áprilistól életbe lépett a tavaszi menetrend az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútján. Ez több vonatpárt jelent a téli menetrendhez képest és már hétköznap is közlekednek menetrend szerinti járatok. Az első járat minden nap 9.00 órakor indul Miskolcról, a Dorottya utcai állomásról. Azt követően hétköznap 11.30-kor, 14.00-kor és – április 13-tól – 16.30-kor közlekednek a menetrendi járatok Garadnára. A hétvégéken és az ünnepnapokon 9.00 órától 75 percenként követik egymást a szerelvények. A tavaszi menetrend április 28-ig, a nyári menetrendi időszak kezdetéig lesz érvényben, ami majd további bővülést jelent az erdei vasút menetrendi járatainak kínálatában.

Az Északerdő Zrt. Pálházi Állami Erdei Vasútján idén a megszokottnál két héttel korábban, már április első hétvégéjén elindultak a járatok. Április 9-ig, szombatonként 10:00 és 14:00 órakor lehet Pálházáról Rostallóra utazni, vasárnaponként pedig a délelőtti járatpár közlekedik. A „megszokott” menetrend április 15-én lép életbe. Onnantól naponta 8.30-kor, 12.00-kor és 15.30-kor indulnak majd a vonatok egészen október végéig.

Mindkét erdei vasút részletes menetrendje megtalálható a www.eszakerdo.hu, a www.laev.hu és a www.kisvasut.hu internetes oldalakon.

(Északerdő Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: