Tovább melegszik az idő a következő napokban

A következő napokban ismét melegszik a levegő. Napközben többfelé 20 Celsius-fok felett, s helyenként a leghidegebb órákban is 10 fok körül alakul a hőmérséklet. Túlnyomóan száraz lesz az idő, néhol előfordulhat eső – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Sun

Sun

Hétfőn hajnalban a Kisalföldön, napközben a Győr-Szeged vonal széles sávjában megerősödik a szél. Változóan felhős lesz az ég. Helyenként – nagyobb eséllyel az Alföldön és az Északi-középhegység területén – fordulhat elő eső. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-9 fok között alakul, az Alpokalján és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mérhetik az alacsonyabb, a Kisalföldön a magasabb értékeket. A legmagasabb hőmérséklet általában 16-21 fok között valószínű, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén 14-15, a Dráva mellett 22 fok is lehet.

Kedden nem valószínű csapadék. A leghidegebb órákban 2-9 fok lehet. Napközben 16-22 fokig emelkedik a hőmérséklet, északon lesz a hűvösebb, délen a melegebb.

Szerdán szórványosan várható csapadék. Délután elsősorban az Alföldön lehet zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 4-9 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 18-23, de északon, északnyugaton néhol csupán 14-17 fok között alakulnak.

Csütörtökön sok napsütés várható, de főként északon, északkeleten elszórtan záporok is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-11, a legmagasabb hőmérséklet 19-24 fok között alakul.

branches receive the last rays of light at sunset

branches receive the last rays of light at sunset

Pénteken és szombaton nem valószínű csapadék. Szombaton többórás napsütés várható. A leghidegebb órákban mindkét nap 5-10 fok lehet, napközben 18-23 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap már lehet helyenként kisebb eső, zápor. Emellett néhol a szél is megerősödhet. A minimumhőmérséklet 5-10 fok között valószínű. A nappali maximumok 16-21 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: