Kijön a medve a barlangjából? – Medve napok hazánk állatparkjaiban

A hagyomány úgy tartja, ha a medve előbújik barlangjából és meglátja a saját árnyékát, akkor még visszamegy, mert még hosszú lesz a tél, azonban ha borús az idő, az azt jelenti, hogy közel a tavasz. Február 2-án és a hétvégén hazánk állatkertjei és vadasparkjai számos különleges programmal várják az érdeklődőket: lesz medve látványetetés, vezetett túra és gyermek előadás is.

Pécs, 2016. október 20. A pécsi álletkert új, Nikoláj nevû hatéves barna medvéje (Ursus arctos) 2016. október 20-án. MTI Fotó: Sóki Tamás

MTI Fotó: Sóki Tamás

A hagyomány szerint ha február másodikán jó idő van, későn fog tavaszodni. Ahogy a mondás tartja: ha a téli pihenőjéből előbújó medve kijön a barlangjából, és napos időt talál, meglátja a saját árnyékát, akkor visszabújik, mert még hosszú lesz a tél. Ha a medve borús időre ébred, úgy mancsaival kitörli az álmot a szeméből, és nem megy vissza barlangjába, hanem elindul táplálék után, vagyis vége a téli időjárásnak, közel van a tavasz.

Medveles a Miskolci Állatkertben

Csalogassuk elő együtt február 2-án 11-órakor a Miskolci Állatkert barnamedvéit, Dorkát és Borkát “barlangjukból” és jósoljuk meg segítségükkel, hogy mikor köszönthet be az idei tavasz.

További részletek ITT>>>

Fotó: Miskolci Állatkert

Fotó: Miskolci Állatkert

Medve napok a Pécsi Állatkertben

Kimenni vagy nem menni? Ezt itt a kérdés! Vajon a Pécsi Állatkert barnamedvéje hogy vélekedik ez ügyben? Ha kíváncsi vagy rá, látogass el a Pécsi Állatkertbe a medve napokon, ahol különböző programokkal várnak!

További részletek ITT>>>

Medveles a Szegedi Vadasparkban

Szeged állatkertjében február 2-án, csütörtökön, 10.00 órától kezdődik a program, amikor is a Természetvédelmi Oktatóközpontban az érdeklődők némi finom csemegét készíthetnek barna medvéknek, akik ha előjönnek, biztos lelkesen el is fogyasztják majd azt.

További részletek ITT>>>

medveles

Medveles napok a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark február elején három játékos és interaktív napot szentel Móricznak, a barnamedvének és a Magyarországon őshonos csúcsragadozóval kapcsolatos legfontosabb érdekességeknek. Óvodás és kisiskolás csoportok a szokásos vadasparki belépő megvásárlása után, a szabad helyek beteltéig, ingyenesen jelentkezhetnek a Medveles programra.

További részletek ITT>>>

Mackófesztivál a Fővárosi Állatkertben

Mackójelvény készítés, medve etetés, gyermek műsorok, macipofi arcfestés – igen, ezt mind kipróbálhatod a Fővárosi Állatkertben. Február 2-tól 5-ig színes programokkal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. A brummogva érkező ,,kismackók” számára a belépés 14 éves korig díjtalan!

További részletek ITT>>>

medve_budakeszivk

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: