Ingyenes bibliai szakvezetések a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark jóvoltából idén is ingyenes szakvezetéseken lehet testközelből megismerkedni a Bibliában szereplő állatokkal, a velük kapcsolatos tudnivalókkal és az őket övező történetekkel. Ehhez pedig mindössze egy előzetes regisztráció szükséges.

szamar

A vadaspark főbejárata mellett látható Élő Betlehemet a két kelekótya barikával immár két hétvége óta – hétköznapokon pedig állatok nélkül – tekinthetik meg a látogatók mint a karácsonyi ünnepkör egyik jellegzetes jelenetét. A Bibliában azonban a két említetten kívül is számos kisebb-nagyobb állat felbukkan, a Szentírás hemzseg az állatok jelenlététől. Nem csak Noé bárkájának történetében olvashatunk legtöbbjükről, hanem számos emberi tulajdonság szimbólumaként is felbukkannak, és több olyan történet is akad, melyben nemcsak mellékszereplőként, hanem gyakran főszereplőként találkozhatunk velük. A Budakeszi Vadaspark pedig a játszva tanulás égisze alatt a karácsony előtti időszakban be is mutatja ezeket az állatokat.

A bibliai szakvezetés közben, a vadasparkban sétálva a résztvevők rengeteg érdekes és meglepő tényt ismerhetnek meg a Szentírásban szereplő állatokról. Zoopedagógus kíséretében mindenki megtudhatja, hogy többek között mi volt az első nevén nevezett állat, ami a Bibliában szerepelt. Hogy mit jelent a „tiszta” és „tisztátalan” állat kifejezés, és, hogy például melyek voltak az áldozati, és melyek az emberi tulajdonságokat szimbolizáló állatok.

Az ingyenes bibliai szakvezetések időpontjai:

December 12. (hétfő) – 10.00, 10.30
December 13. (kedd) –10.30
December 14. (szerda) –10.30
December 19. (hétfő) –10.00
December 21. (szerda) –10.30
December 22. (csütörtök) –10.30

A szakvezetésekre Mészáros Orsolyánál (meszaros.orsolya@bkvp.hu) lehet jelentkezni, előzetes regisztráció alapján fogadják a max. 25 fős csoportokat. A szakvezetésekre való bejelentkezés a visszaigazoló e-maillel válik véglegessé!

(Budakeszi Vadaspark)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: