A hazai erdőkbe is megérkezik a Mikulás

Az előttünk álló hétvégén számos program várja a gyermekeket az élményekben gazdag magyar erdőkben, hiszen a Mikulás erdei kisvasutakon, erdei iskolákban és számos más helyszínen is feltűnik majd. Az Erdeiprogramok.hu oldalán a téli hónapokban is több tucat ajánlat várja a természet szerelmeseit az ország minden pontjáról.

mikulas_erdo

Vonatozik a Mikulás

Lesz mikulásjárat a Csömödéri Állami Erdei Vasúton, amely során a gyermekek együtt utazhatnak a Mikulással, sőt, még fotózkodhatnak is a nagyszakállú, öreg télapóval. A Zselici Csühögőt is ellepi majd az ünnepi hangulat, hiszen az Almamelléki Kisvasúton is lesz Mikulásjárat. A sorból pedig a felsőtárkányi és a szilvásváradi erdei kisvasút sem maradhat ki, ahogy a Mátravasút és a Somogy megyei Kaszóról induló vonat sem.

A Hortobágy-halastavi Kisvasút is egy rövid időre Mikulásvonattá alakul át, amelynek segítségével a gyermekek a Zöld Mikulás házához is eljuthatnak.

Barlangászni is szeret a Mikulás

Kissé szokatlan helyszíneken is találkozhatunk a Mikulással a következő napokban. Az Aggteleki Nemzeti Park például a Baradla-barlangba csábítja a legkisebbeket, míg a Lóczy-barlangban óvodai és iskolai csoportokat fogadnak. Az egyéni látogatókat, családokat december 4-én, vasárnap várják Mikulás napi programokra. De feltűnik majd a télapó a Szemlő-hegyi-barlangban is.

Változatos programok a Mikulással

Sajnos, havazásra nem számíthatunk a hétvégén, így a fehérbe borult erdei tájban idén nem gyönyörködhetünk a hétvégi rendezvényeken, ám jó hír, hogy esőre sem kell számítani – csak hidegre. Emiatt aztán fontos, hogy mindenki melegen, de rétegesen öltözzön fel, ha az erdőbe indul.

Érdemes lesz programok után nézni, hiszen a barlangász és erdei kisvasutas programok mellett is számos élményt rejt a természet. Karácsonyi készülődésre várja az érdeklődőket például a Zala megyei, obornaki Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskola, ahol lesz többek között mézeskalácssütés és erdei séta is. A Duna-Ipoly Nemzeti Park ezúttal „Találkozás a Mikulással” címen hirdette meg szombati családi napját a rendkívül népszerű Királyrétre, a Hiúz Házba. Dinnyésen a madarak Mikulásával találkozhatnak a gyermekek – a programon résztvevők ajándékot is kapnak. A Kiskunsági Nemzeti Park Mikulás túrát hirdet a Kontyvirág tanösvényen, a lábodi Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolában pedig Mikulás ünnepség lesz.

Az erdei Mikulás programok részleteit IDE kattintva találja meg >>>

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: