Egész évben változatos programokkal várja a látogatókat az Ős-Dráva Látogatóközpont

os_drava_latogatokozpontAz Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető Ős-Dráva Látogatóközpont interaktív kiállítással, őshonos háziállat bemutatóval, tanösvényekkel, változatos programokkal, környezeti nevelést célzó foglalkozásokkal egész évben várja a közönséget. Célja az Ormánság, a Kelet-Dráva Tájegység természeti értékeinek, valamint hagyományainak komplex, élményközpontú bemutatása.

A látogatóközpont főépületében a térség természeti és kultúrtörténeti értékeit, hagyományait felvonultató, interaktív elemekkel gazdagon felszerelt kiállítás tekinthető meg. Az épületben a természeti környezet mellett az ormánsági néprajz bemutatásának is fontos szerep jut. A korszerű oktatástechnikai berendezésekkel – okostáblával, projektorral, 5.1-es hangrendszerrel, szemléltető eszközökkel, távcsövekkel – felszerelt interaktív oktatóterem érdekes környezeti nevelést célzó órák, programok, ismeretterjesztő előadások, konferenciák, szakmai találkozók helyszíne.

A területre egykor jellemző gazdálkodási formákat bemutató Hagyományos gazdálkodás tanösvényen régi tájfajtákból álló gyümölcsössel, valamint fűszer- és gyógynövénykerttel is találkozhatnak az érdeklődők. A tanösvény végén kialakított, régi magyar háziállatokat bemutató majorban a vendégek megtudhatják azt is, hogy a múltban milyen szerepet játszottak az állatok a mindennapi gazdálkodásban. Az Ős-Dráva tanösvény bemutatja, hogyan lehetséges komplex módon, az egykori, ártéri gazdálkodás jelenleg is használható elemeire alapozva a helyi társadalom életét harmóniába hozni az ormánsági tájjal. A Dráva élővilága tanösvény a terület változatos és különleges élővilágába engedi bepillantani az érdeklődőket, akik megszemlélhetik a változatos élőhelyeket a nyílt vízfelületektől a part menti, mocsaras területeken át a színpompás vadvirágokkal borított, fás legelőkig. A terület élményszerű bemutatását többek között madármegfigyelő, madárgyűrűző állomás, kilátó, fotósles, fedett foglalkoztató és több pihenőhely szolgálja

A látogatóközpont változatos programjai között szerepel a Dráva menti madárvilág megismerése, valamint gyalogtúrák, családi- és gyermekprogramok. A diákokat változatos természetismereti, környezeti nevelési programok várják. Lehetőség nyílik az iskolai oktatást kiegészítő gyakorlati foglalkozások, szakmai kutatások, vagy terepgyakorlatok lebonyolítására.

(FM Sajtó)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: