Interaktív Tanösvény nyílt a Budakeszi Vadasparkban

budakeszi_tanosveny_3A gyermekek közvetlen, élményben gazdag természeti nevelésére nyújt újabb játékos megoldást a Budakeszi Vadaspark Interaktív Tanösvénye, amely e héttől minden látogató számára elérhető. A tanösvény a vadaspark már meglévő útvonalaihoz és állatkifutóihoz kapcsolódva biztosít még informatívabb kikapcsolódást, és a könnyed agytornán kívül a legtöbb érzékszervet és testrészt is megdolgoztatja.

Kapcsolódó cikkünk:
Budakeszin várja a családokat hazánk első kalandpark tanösvénye (+KÉPEK)

A Budakeszi Vadaspark célja, hogy eredeti élőhelyükön ismertesse meg a kis- és nagykorú látogatókkal a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatokat. Az alapításkor kitűzött célt mindvégig szem előtt tartva a Budakeszi Vadaspark az elmúlt évtizedben gyökeres változásokon ment keresztül: mára, szolgáltatásait és infrastruktúráját tekintve is korszerű, vonzó, sokféle programjával széles közönségigényt kiszolgáló családi kikapcsolódási centrummá nőtte ki magát.

budakeszi_tanosveny_1

„Mivel a legkisebbek természeti nevelését nem lehet elég korán kezdeni, a természetvédelmi és közjóléti fejlesztéseink mellett a környezeti oktatás is nagy hangsúllyal van jelen mindennapos tevékenységünkben; miként a vadasparkot alapító Pilisi Parkerdő Zrt. tevékenységében is. Az április végén átadott, a Budakeszi Kalandparkban található madártani tanösvényünk után most egy újabb integrált megoldással hozzuk közelebb a látogatókhoz az állat- és növényvilágot. Interaktív Tanösvényünk érdekes és izgalmas módon kalauzolja körbe a látogatókat a vadasparkban, az állatok kifutói mellett található állomások más és más megoldandó feladatokat és kalandokat kínálnak. Ezúton is szeretném megköszönni a Magyar Fejlesztési Bank 6,3 millió forintos támogatását az Interaktív Tanösvény létrejöttében” – mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

A számos játékos fejtörő és kihívás mellett az interaktivitást erősíti még a négy helyen található, úgynevezett Hangos tábla is, amelyekkel a közelben lévő, ám a vadonban ritkán hallható állatok hangjait lehet lejátszani, illetve a nyomsatírozóval ellátott Nyomgyűjtő füzet is, aminek köszönhetően az élmény hazavihetővé válik. Zsírkrétás satírozással kirajzolódik, hogy néz ki többek között egy róka, egy dámszarvas, vagy épp egy vaddisznó nyoma a földön. A füzet minden nyomsatírozóhoz tartozó fajról tartalmaz egy kisebb leírást, egy színezőt és különböző fejtörőket is, nem utolsósorban pedig a kalandozás állomásai is rögzíthetőek benne.

budakeszi_tanosveny_2

A látogatókat a Kalandpark Tanösvényen korábban megismert Pele Pali vezeti állomásról állomásra, ahol többek között:

• megleshetik az itatóra járó madárkákat, míg a közelben lévő információs táblák további érdekességeket árulnak el róluk,
• valódi szarvakat és agancsokat tapinthatnak,
• az ugrópályán „összemérhetik” ügyességüket az állatvilág bajnokaival,
• a memóriatáblán különböző növények és állatok képét kutathatják,
• továbbá egyebek mellett megcsodálhatják a levegő kicsi és nagy urait összesen hét madárfaj felfüggesztett, növekvő sorrendben elhelyezett, méretarányos sziluettjeinek köszönhetően.

budakeszi_tanosveny_3

Az Interaktív Tanösvény felejthetetlen kaland kicsiknek és nagyoknak egyaránt, így igazi családi kikapcsolódásban lehet részük azoknak, akik csodálatos erdei környezetben, tartalmasan szeretnének eltölteni egy napot. A nyári hőségben a Budakeszi Vadaspark dús lombjai nyújtanak hűs árnyékot az interaktív játékra invitált látogatóknak.

(Budakeszi Vadaspark)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: