Júniusban Arak-Vadex Kupa – Országos rangsoroló tájfutóknak, futófesztivál terepfutóknak

Camera: DCS660C Serial #: K660C-00668 Width: 3040 Height: 2008 Date: 3/8/03 Time: 19:16:04 DCS6XX Image FW Ver: 3.2.3 TIFF Image Look: Product Sharpening Requested: Yes Tagged Counter: [126194] Shutter: 1/1000 Aperture: f3.5 ISO Speed: 80 Max Aperture: f2.8 Min Aperture: f22 Focal Length: 38 Exposure Mode: Manual (M) Meter Mode: Color Matrix Drive Mode: Single Focus Mode: Manual (AF-M) Focus Point: Center Flash Mode: Normal Sync Compensation: +0.0 Flash Compensation: +0.0 Self Timer Time: 2s White balance: Preset (Flash) Time: 19:16:04.434

Harminc éve nem rendeztek futóversenyt a Gaja-szurdok vadregényes erdejében. A Fehérvárcsurgó és Bodajk közötti bakonyi patakvölgy terep- és tájfutók részére igazi csemegének ígérkezik.

Ahogy a kupa neve is jelzi, az ARAK és VADEX Zrt. közös munkájának köszönhető, hogy sok év után megrendezik ezt a versenyt. Az ARAK többek közt a szakmai tudását és tapasztalatát, a VADEX pedig a helyszín és a verseny lebonyolításához szükséges feltételek biztosítását vállalta a közös cél érdekében.

Az ARAK-VADEX KUPA első napján rendezik meg a tájfutók versenyét, ami egyben országos rangsoroló is. A tájékozódási futóverseny 2016. június 4-én, szombaton 13.00 órakor indul, a versenyzők a Fehérvárcsurgó, Gaja-szurdok és a Bodajk környéki erdőben kijelölt pályát teljesítik.

A verseny második napján a terepfutók állnak a rajtvonal mögé. Három távot (1,5 – 5 – 15 kilométeres) teljesíthetnek külön a férfiak és külön a nők – junior, felnőtt, illetve szenior kategóriában.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az ARAK-VADEX Kupát két nemzetközileg ismert futó is megtiszteli részvételével. Terepfutás kategóriában Józsa Gábor többszörös magyar bajnok maratonfutó, terep- és tájfutás kategóriában Németh Csaba ultrafutó, terepfutó, a haza ultrafutás legendás alakja, az Alpokat átszelő futóverseny 2. helyezettje fog komoly húzóerőt jelenteni.

Az ARAK-VADEX KUPA 15 kilométeres távú terepfutó versenye vasárnap 10 órakor, az 5 kilométeres távú 10:15-kor rajtol. Az 1,5 kilométeres távon indulók 10:30-kor állnak a rajtvonal mögé. A környezet nem csak a versenyzőknek, de közönségüknek is felejthetetlen élményt nyújthat. A futóverseny útvonala helyenként enyhén lejtős-emelkedős, máshol meredekebb, a Bakony erdeiben. Egy része a festői szépségű Gaja-patak medre mellett kanyarog.

A verseny újszerűsége, hogy a szervezők futást népszerűsítő programokkal is gondoltak a közönségre, igazi családi napot tartanak. A helyszínen gyermekjátékokat és egyéb tájfutó játékokat (labirintus, mátrix, meselabirintus, stb.) próbálhatnak ki az ideérkezők. Versenyen kívül – kizárólag a gyerekeknek alakítanak ki egy futópályát – a gyermekversenyen elinduló valamennyi kis versenyző apró ajándékot kap. Igazi unikumnak számít az a kezdő tájfutópálya is, amelyen azok próbálhatják ki magukat, akik még csak most ismerkednek a sportággal. A bemelegítésről és levezetésről jógaoktató gondoskodik, akivel délután ingyenes közös jógaórán is részt vehetnek az érdeklődők.

További részletek, a versenyszabályzat, illetve a helyszínről fotók a Facebook ARAK-VADEX KUPA eseményén, vagy az araktajf.blog.hu oldalon érhetők el.

(Vadex Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: