Interaktív múzeum, oktatóterem és büfé épül a soproni Károly-kilátó mellett

karolyi_kilato_muzeum_epiteseÚj épületet emelnek a Károly-kilátó melletti egykori büfé helyén. Interaktív múzeum, oktató- és bemutatóterem, valamint büfé kap helyet a leendő, tájba illően faborításos tömbben. Lombkorona-tanösvényt is terveznek.

A soproni parkerdő újabb létesítménnyel gazdagodik. Dr. Jámbor László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója részletezte: a Károly-magaslati kilátóhoz közeli, szebb időket is megélt büfé helyén többfunkciós épületet hoznak létre.

A mintegy százmillió forintos beruházás eredményeképpen az alsó szinten ötven férőhelyes, modern technikai eszközökkel felszerelt oktatóterem jön létre, amely szorosan kapcsolódik az épületben kialakítandó interaktív múzeumhoz, ami az erdő élővilágát, vadgazdálkodását hivatott bemutatni. Mindez a szervezett iskolai és más csoportok, kiránduló családok számára kínál élményteli programot. Az épületben büfé is üzemel majd.

A létesítmény a Nyugat-magyarországi Egyetem neves professzoráról, dr. Kőhalmy Tamásról (1936–2003) kapja a nevét. A helyszínen tárlók mutatják be az erdőmérnök, vadbiológus tudós munkásságát, elért eredményeit. Az új épület átadása nyár végén várható.

karolyi_kilato_muzeum_epitese

Dr. Jámbor László hozzátette, a Károly-kilátó térségének további fejlesztését tervezik. Ezáltal a soproni parkerdő országosan egyedülálló turisztikai látványossággal büszkélkedhet majd az erdei parkoló alig egy kilométeres övezetében. A már évek óta működő kalandpark és kiállítóhelyek vonzerejét valószínűleg tovább növeli majd az a lombkorona-tanösvény, amelynek megépítése a közeljövő feladata.

A fák lombjai között létrehozandó út páratlan perspektívával örvendezteti meg a kirándulókat. Alatta pedig állatsimogató parkot hoznak létre. A lombkorona-tanösvény projekt mintegy százhúszmillió forintba kerül, s várhatóan 2017-ben lesz az átadása.

(kisalfold.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: