Csodálatos környezetben tartottak fakitermelő versenyt Orfűn (+VIDEÓ)

stihl_fakitermelo_mecsekerdo_55Csodálatos környezetben, a Mecsek egyik legszebb részén, Orfűn rendezte meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság második, dél-dunántúli fordulóját a Mecsekerdő Zrt. Május 7-én az állami erdőgazdaságok diadalát hozta a megmérettetés miután a dobogóra a SEFAG Zrt – KNT, a Mecsekerdő Zrt – Ritrovi Kft. valamint a Zalaerdő Zrt. csapata állhatott fel. Pontosabban állhatott volna, ha az eredményhirdetést nem mossa el az eső…

TELJES KÉPGALÉRIA AZ ORFŰI FAKITERMELŐ VERSENYRŐL AZ ERDŐ-MEZŐ ONLINE PORTÁLON >>>

“Bőszénfáról jöttünk, az egész csapat fakitermeléssel foglalkozik, és a SEFAG Zrt.-t képviseljük. Versenyszerűen már 6-7 éve foglalkozunk ezzel a munka mellett, és úgy látszik, eredményesen tesszük ezt” – mondta el az Erdő-Mezőnek Maretics Zsolt, a győztes SEFAG Zrt. – KNT gárda csapatkapitánya. Hozzátette: annak ellenére, hogy jól szerepeltek, egy kis szerencsére is szükségük volt, hogy megnyerjék a versenyt. “Én azt mondom, hogy hibátlanul sikerült elvégezni a dolgunkat, aminek nagyon örülünk mindannyian”

A második helyen a hazai pályán versenyző Mecsekerdő Zrt. – Ritrovi Kft. csapata végzett, így a világbajnok magyar válogatott Rittlinger Róbert vezette gárda ismét készülhet a döntőre. A csapatkapitány azonban nem csak a hazai bajnokságban szeretne minél jobb eredményt elérni.

“Idén a klasszikus fakitermelő versenyszériában világbajnoki év van, ami nekem érthető okokból nagyon fontos. A STIHL részéről is ezt tartják a számomra legfontosabbnak, mivel világbajnoki címem van, amit szeretnék megvédeni” – tudta meg az Erdő-Mező Rittlinger Róberttől, aki elmondta, hogy a felkészülés mellett a STIHL Timbersports szériában is megmutatja, mit tud.

A STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság szintén fontos a világbajnok számára. “Ezen a versenyen a kezdetektől fogva részt veszünk, négyszer sikerült megnyernünk a sorozatot, úgyhogy ez a vérünkben van” – mondta el Rittlinger Róbert, aki hozzátette, hogy ezeknek a versenyeknek nagyon nagy szerepük van abban, hogy emelkedjen a szakma színvonala és elfogadottsága. “Valahogy ki kéne húzni a kátyúból az egész szakmát” – hangsúlyozta.

Fiatal csapattal állt ki a dél-dunántúli regionális versenyre a Zalaerdő Zrt., a gárda pedig lendületes teljesítménnyel a harmadik helyet szerezte meg, így először végeztek dobogós helyen.

“Mi Zalából érkeztünk, azon belül is a Bánokszentgyörgyi Erdészettől, Bicsák József vállalkozótól. Ez eddig a legjobb eredményünk, mert dobogósok még sosem voltunk. Az országos döntőre bejutottunk már, de nem az első három helyen” – tudtuk meg Tersztenyák Árpád csapatkapitánytól. Az Erdő-Mező kérdésére a fakitermelő elmondta: “a készülést megpróbáljuk ehhez hasonlóan megoldani, hogy a döntő is jól sikerüljön, ahol az első hatban szeretnénk bent lenni”.

A dobogósok mellett a Gyulaj Zrt., a Kaszó Zrt. és a Zselici Juniorok csapata készülhet a szeptemberi, országos döntőre. 12 csapat már bejutott, a következő regionális verseny pedig május 28-án, Keszegen lesz, augusztus 27-én Bükkzsércen, szeptember 3-án pedig a KAEG Zrt. területén folytatódik a versenysorozat.

ERDŐ-MEZŐ VIDEÓ AZ ELSŐ IDEI REGIONÁLIS FAKITERMELŐ VERSENYRŐL (ÁSOTTHALOM):

ERDŐ-MEZŐ VIDEÓK A TAVALYI DÉL-DUNÁNTÚLI ÉS KESZEGI FAKITERMELŐ VERSENYEKRŐL:

ERDŐ-MEZŐ VIDEÓK A TÖBBI TAVALYI REGIONÁLIS FAKITERMELŐ VERSENYRŐL ÉS A DÖNTŐRŐL:

 

 

(Rákóczi Ágnes, Gribek Dániel Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: