Vidékjáró Családi Fesztivál lesz a hétvégén

tavasz_erdoA 2013-ban alapított, rendezvényszervezéssel, marketinggel foglalkozó Vidékjáró Kft. több alapítvánnyal, civil szervezettel, alkotó közösséggel összefogva egyedülálló, pedagógusoknak és családoknak szóló rendezvényt szervez április közepére, a városligeti Napozórétre. A több napos rendezvény során osztálykirándulások, nyári táborok, családi kirándulások helyszínei mutatkoznak be.

A fesztivál különlegessége abban rejlik, hogy egy helyszínen és egy időben ismerteti meg az ide látogató pedagógusokat, szülőket az új kikapcsolódási, pihenési lehetőségekkel, mindezt úgy, hogy közben interaktív módon maguk is bekapcsolódhatnak a kiállításokba, előadásokba, szakmai programokba.

A nagyszabású rendezvényen nem csupán kiállításszerűen jelennek meg az ajánlatok. Családbarát programok, kézműves foglalkozások, tematikus – egészség, öko, zöld, hagyományőrző – udvarok, hangszerbemutatók, népzenei koncertek, táncház , újszerű, aktív turisztikai lehetőségek formájában elevenedik meg a teljes kínálat a látogatók számára. A legkülönfélébb nyári táborozási ajánlatok mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a fenntartható fejlődésre, a környezeti nevelésre, a szemléletformálásra, ezért ennek szellemében kiállítások, előadások, interaktív szakmai programok is szerepelnek a rendezvény repertoárján. A fesztivál forgatagában „menetlevéllel” kalauzoljuk körbe a családokat a különböző látnivalókon.

A szakmai sátorban, az úgynevezett Agórában, szakértőkkel az alsótagozatos iskolás korosztályt érintő problémákról lehet beszélgetni, mint amilyen a helyes táplálkozás, a szeretethiány, de szó lesz a nagyobbakat érintő kamaszkori veszélyekről, az internetes zaklatásról, droghasználatról is. Emellett a standon író-olvasó találkozóra várjuk látogatóinkat a téma ismert szerzőivel, ahol az érintett könyveket meg is vásárolhatják a szülők, pedagógusok.

A rendezvény egészségudvarát Klapka György is erősíti, aki 40 hektáros bio dióültetvény tulajdonosa és emellett egy újszerű alternatív gyógyászati termék és nem mellesleg magyar találmány, az aranysó piacra kerülésének finanszírozója. Az üzletember a program vendégeként egyebek mellett az új termék immunrendszert és fizikai teljesítő képességet erősítő hatásairól beszél.

A fesztiválra az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátus támogatásával érkeznek a kecskeméti SOS Gyermekfalu ifjú lakói is, hogy részt vehessenek a programokon, majd élve a meghívással ezt követően az Állatkertbe is ellátogassanak. A Borlovagrend – a borkultúra népszerűsítésén túlmenően -, a középkori hagyományokon alapuló önzetlen nemesi eszmerendszernek megfelelően, kiemelt feladatának tekinti az arra rászorultak – köztük a gyermekek – támogatását.

(Turizmus Online)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: