Ma van az Erdők Nemzetközi Napja – Elindult az Erdeiprogramok.hu!

erdeiprogramok_logoMárcius 21-én, az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából hivatalosan is elindult az Erdeiprogramok.hu portál, amely az erdőkkel kapcsolatos programokat gyűjti össze – kiemelt figyelmet fordítva az állami és magán erdőgazdálkodók által szervezett eseményekre. A programajánló oldal erdei iskolák, erdei kisvasutak ajánlataira, de túrákra, kirándulásokra, vadasparkokra, vadásznapokra és nem mellékesen a hazai nemzeti parkokra is ráirányítja a figyelmet.

Az ENSZ Közgyűlés határozatának köszönhetően 2013-tól minden évben március 21-én világszerte az erdők és fák jelentőségéről emlékeznek meg az emberek. 193 tagállam támogatásával ezt az időpontot jelölték ki az Erdők Nemzetközi Napjává. Ez alkalommal Magyarországon is számos helyszínen rendeznek szemétgyűjtést és egyéb programokat az erdészek.

Ez adta az alkalmat arra, hogy az Erdeiprogramok.hu is éppen március 21-én induljon el hivatalosan – bár a fejlesztések a következő hetekben is folyamatosan lesznek, hiszen további funkciók és tartalmak is várhatók.

em_solymar_pilis_gribek_daniel

Jelenleg majdnem 250 program várja az érdeklődőket az ország számos pontjáról, amelyek száma szintén bővülni fog. A listában találhatunk szilveszteri kisvasutazást, Mikulás-járatot a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút vonalán, húsvéti tojáskeresést, gombafotózást, vadásznapot, erdei akadályversenyt, kiállításokat, nyári táborokat is.

Húsvét alkalmával például több állami erdőgazdaság is érdekes programokkal várja az erdők és a természet szerelmeseit: lesz „Nyuszijárat” az almamelléki kisvasúton és a felsőtárkányi erdei vasúton is, de a Királyréti Erdei Vasúttal is ünnepelhetünk. A soponyai Gilice Erdei Iskola szervezésében Húsvétváró Erdei Iskola, de Nagypénteki keresztút is várja az érdeklődőket – utóbbi a Kecskeméti Arborétumban.

em_erdei_gombak_gribek_daniel

„Az Erdeiprogramok.hu egyik kiemelt célja, hogy azoknak az embereknek, akik szeretik az erdőt, a természetet, segítsen megtalálni a számukra leginkább megfelelő időtöltést a fák árnyékában. De fontosnak tartjuk, hogy honlapunk emellett felhívja a figyelmet arra is, hogy a magyar erdészek, a hazai erdőgazdaságok a társadalom előtt nyitva tartják az erdőket, azokat úgy kezelik, hogy közjóléti funkciójuk ne sérüljön, sőt, egyre inkább erősödjön. Az állami erdőgazdaságok rengeteg erdei iskolát, erdei kisvasutat kezelnek és üzemeltetnek, több társaság működtet arborétumot, vadasparkot, akár múzeumot is, és folyamatosan épülnek a kilátók a népszerű hazai kirándulóhelyeken is. Ezért gondoltuk úgy, hogy az ezekkel kapcsolatos programokat összegyűjtjük, és közzé is tesszük – természetesen kiegészítve más szervezőkkel, például a nemzeti parkokkal, akik szintén egész évben, színes programokkal várják az érdeklődőket” – mondta el az Erdeiprogramok.hu és az Erdő-Mező Online főszerkesztője, Gribek Dániel.

A március 21-én elindult programajánló oldal mottója is sokat mondó: Élményekben gazdag magyar erdők.

Az Erdeiprogramok.hu az Erdő-Mező Online (www.erdo-mezo.hu) erdészeti szakmai hírportál közjóléti eseményekkel foglalkozó „testvérhonlapja”.

Program beküldése: http://erdeiprogramok.hu/programot-kuldok-be/

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: